Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΤι σκοτώνει την επιθυμία για σεξ

Τι σκοτώνει την επιθυμία για σεξ

Τι σκοτώνει την επιθυμία για σεξ. Τα θέματα σχέσεων, η κούραση και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ορμή.

Σε κάποιο σημείο της ζωής, η απώλεια της επιθυμίας για σεξ είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει άνδρες και γυναίκες. Γνωρίζετε ότι τα θέματα σχέσεων, η κούραση και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ορμή. Ορισμένα υποκείμενα προβλήματα, όπως τα μειωμένα επίπεδα ορμονών μπορούν, επίσης, να μειώσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Επιπλέον, η κολπική ξηρότητα, το επώδυνο σεξ, η στυτική δυσλειτουργία και ούτω καθεξής, μπορούν, επίσης, να μειώσουν τη σεξουαλική σας ορμή.

Εδώ, παραθέτουμε ποιες καταστάσεις μπορούν να “σκοτώσουν” την επιθυμία σας για σεξ.

Στρες

Το άγχος στη δουλειά, στο σπίτι ή στις σχέσεις μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Το να μάθετε πώς να το χειρίζεστε με υγιεινό τρόπο βοηθάει πραγματικά. Μπορείτε να κάνετε πολλά μόνοι σας.

Προβλήματα με τον σύντροφο

Τα προβλήματα με το ή την σύντροφό σας είναι από τους κορυφαίους δολοφόνους της σεξουαλικής ορμής. Για τις γυναίκες, το να νιώθουν κοντά είναι ένα σημαντικό μέρος της επιθυμίας. Και για τα δύο φύλα, πρέπει να προσέξουν τις συνέπειες από τους καυγάδες, την κακή επικοινωνία, το αίσθημα προδοσίας ή άλλα θέματα εμπιστοσύνης. Εάν είναι δύσκολο να επιστρέψετε σε καλό δρόμο, απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο ζευγαριών.

Αλκοόλ

Ένα ποτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ανοιχτοί στο σεξ. Αλλά, το πολύ αλκοόλ μπορεί να μουδιάσει τη σεξουαλική ορμή σας. Το να είσαι μεθυσμένος μπορεί, επίσης, να επηρεάσει πολύ αρνητικά τον ή την σύντροφό σας. Εάν δυσκολεύεστε να πίνετε λιγότερο, αναζητήστε βοήθεια.

Δεν κοιμάστε πολύ

Εάν η σεξουαλική σας επιθυμία έχει φύγει, ίσως δεν κοιμάστε αρκετά. Πηγαίνετε για ύπνο πολύ αργά ή σηκώνεστε πολύ νωρίς; Έχετε κάποιο πρόβλημα ύπνου, όπως πρόβλημα με το να κοιμηθείτε, ή μια κατάσταση όπως η άπνοια ύπνου; Οτιδήποτε εμποδίζει την καλή νυχτερινή ξεκούραση μπορεί να μπερδέψει με το σεξ. Η κούραση εξαλείφει τα σεξουαλικά συναισθήματα. Ασχοληθείτε με τις συνήθειες ύπνου σας και αν αυτό δε σας βοηθήσει, μιλήστε με το γιατρό σας.

Απόκτηση παιδιών

Δε χάνετε τη σεξουαλική σας ορμή όταν γίνετε γονιός. Ωστόσο, χάνετε λίγο χρόνο για να είστε κοντά με τον ή τη σύντροφό σας. Προσλάβετε μια μπέιμπι σίτερ για να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να είστε σύντροφοι και γονείς. Δοκιμάστε το σεξ κατά τη διάρκεια του ύπνου του μωρού.

Παίρνετε πολλά φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να μειώσουν την επιθυμία για σεξ.

Μερικά τέτοια φάρμακα είναι:

  • Αντικαταθλιπτικά
  • Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση
  • Αντισυλληπτικά χάπια
  • Χημειοθεραπευτικά φάρμακα
  • Φάρμακα κατά του HIV
  • Φιναστερίδη

Η αλλαγή φαρμάκων ή δόσεων μπορεί να βοηθήσει, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν η σεξουαλική σας ορμή σταματά αμέσως μετά την έναρξη λήψης ενός νέου φαρμάκου.

Έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση

Το να νιώθετε σέξι είναι πιο εύκολο αν σας αρέσει η εμφάνισή σας. Εργαστείτε για να αποδεχτείτε το σώμα σας όπως είναι σήμερα, ακόμα κι αν εργάζεστε για να αποκτήσετε το ανανεώσετε. Το να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση. Εάν ο σύντροφός σας έχει χαμηλή εκτίμηση, διαβεβαιώστε τον ότι είναι σέξι.

Παχυσαρκία

Όταν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, η επιθυμία, συχνά, εξασθενεί. Δεν απολαμβάνετε το σεξ, λόγω του ότι σας συγκρατεί η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το να δουλέψετε για το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας, με έναν σύμβουλο εάν χρειάζεται, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Προβλήματα στύσης

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, συχνά, ανησυχούν για το πώς θα είναι σε θέση να έχουν σεξουαλική απόδοση και αυτή η ανησυχία μπορεί να εξαντλήσει την επιθυμία τους. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα ζευγάρια μπορούν, επίσης, να εργαστούν για να μην επηρεάσει τη σχέση τους.

Χαμηλή τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη, είναι η ορμόνη που τροφοδοτεί τη σεξουαλική ορμή. Καθώς, οι άνδρες μεγαλώνουν, τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν λίγο. Δε χάνουν όλοι την επιθυμία για σεξ. Πολλά άλλα πράγματα, από τις σχέσεις μέχρι το βάρος, επηρεάζουν, επίσης, τη σεξουαλική ορμή και τα επίπεδα τεστοστερόνης ενός άνδρα, επομένως δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για όλους.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μπορεί να σταματήσει την ευχαρίστηση σε πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για να λάβετε βοήθεια. Εάν η θεραπεία σας περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενημερώστε το γιατρό σας εάν η σεξουαλική σας ορμή είναι χαμηλή, καθώς ορισμένα φάρμακα για την κατάθλιψη μειώνουν τη σεξουαλική ορμή. Μιλήστε για αυτό και με τον θεραπευτή σας.

Εμμηνόπαυση

Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική ορμή μειώνεται κατά την εμμηνόπαυση. Αυτό εν μέρει αφορά συμπτώματα, όπως ξηρότητα κόλπου και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Αλλά, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και είναι πιθανό να έχετε μια υπέροχη σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση, φροντίζοντας τη σχέση, την αυτοεκτίμηση και τη γενική υγεία σας.

Οικειότητα

Το σεξ χωρίς να νιώθετε κοντά με την ή τον σύντροφό σας μπορεί να σκοτώσει την επιθυμία. Η οικειότητα είναι κάτι περισσότερο από το σεξ. Εάν η σεξουαλική σας ζωή είναι αδρανής, προσπαθήστε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί, μόνο οι δυο σας. Μιλήστε και κάντε μασάζ ο ένας στον άλλο. Βρείτε τρόπους να εκφράσετε την αγάπη χωρίς να κάνετε σεξ. Το να έρθετε πιο κοντά μπορεί να ξυπνήσει τη σεξουαλική σας ορμή.

Τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε συχνά σεξ

Άγχος επίδοσης και στύση

Αν είσαστε γυναίκα και τελειομανής κινδυνεύετε

Πώς να κάνετε σεξ παρά τις τόσες υποχρεώσεις

Μήπως οι υποχρεώσεις που μαζέψατε είναι πολλές;

Ελληνικές οικογένειες

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ

Αυνανισμός

Αφροδισιακή διατροφή

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;

Κρουστικά κύματα για να αποκαταστήσετε τη στύση σας

Βότανο για βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

Κούραση και σεξ

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ