Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΜπισκότα με μέλι και αμύγδαλα

Μπισκότα με μέλι και αμύγδαλα

Μπισκότα με μέλι και αμύγδαλα. Πλούσια γεύση χωρίς πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Μπισκότα με μέλι και αμύγδαλα

ΜΕΛΙ: Η κατανάλωση μελιού βελτιώνει την κατάσταση σε άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις, μιας και τα σάκχαρα που περιέχονται σ αυτό και κυρίως η γλυκόζη, βοηθούν στην συστολή του καρδιακού μυ και αποτελούν πηγή ενέργειας για την καρδιά. Επίσης τα σάκχαρα αυτά διαστέλλουν τα αγγεία, με αποτέλεσμα τη μείωση της υπέρτασης. Η μεγάλη περιεκτικότητα σιδήρου και χαλκού στο μέλι μειώνει την αναιμία. Τα μεταλλικά άλατα του μελιού μειώνουν την οξύτητα του στομαχιού και προστατεύουν τον οργανισμό από το έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου. Οι βιταμίνες που περιέχει έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού. Επίσης τα αντιοξειδωτικά συστατικά του έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση. Αν συνδυαστεί με χυμό λεμονιού, το μέλι βοηθάει σημαντικά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης. Θεωρείται καταπραϋντικό και χαλαρωτικό, καθώς μια κουταλιά μέλι σε χλιαρό γάλα διευκολύνει τον ύπνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μέλι είναι η πιο αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία για το βήχα των παιδιών. Για να δείτε μια πραγματική διαφορά στο βάρος, πρέπει να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι. Αποτρέπει τη δημιουργία πλάκας στα δόντια. Βοηθάει στις αλλεργίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΑΜΥΓΔΑΛΑ: Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, α-τοκοφερόλη, μέταλλα όπως μαγνήσιο και χαλκός και φυτοθρεπτικά συστατικά, αν και είναι ενεργειακά πυκνά. Η ευνοϊκή σύνθεση λίπους και οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στο υποχοληστερολαιμικό όφελος από την κατανάλωση αμυγδάλου. Χάρη στη μοναδική θρεπτική τους σύνθεση, τα αμύγδαλα είναι πιθανό να ωφελήσουν άλλους τροποποιήσιμους καρδιαγγειακούς κινδύνους και διαβήτη, όπως το σωματικό βάρος, την ομοιόσταση της γλυκόζης, τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες. Η κατανάλωση αμυγδάλου επηρεάζει ευεργετικά τον κίνδυνο χρόνιας εκφυλιστικής νόσου πέρα από τη μείωση της χοληστερόλης, ιδιαίτερα σε πληθυσμούς με μεταβολικό σύνδρομο και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Νόστιμα και υγιεινά μπισκότα με μέλι και αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι βιολογικά αμύγδαλα ολόκληρα, καβουρδισμένα

1 1/4 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

2/3 φλιτζάνι συν 1/4 φλιτζάνι βιολογικό μέλι, χωρισμένο

1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βιολογικό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένο

1 μεγάλο βιολογικό αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βιολογικής βανίλιας

3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα βιολογικά αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Επεξεργαστείτε τα ολόκληρα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
  2. Χτυπήστε 2/3 φλιτζάνι μέλι, το λάδι και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μπολ, με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατεύετε να ενωθούν. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε 2 φύλλα ψησίματος με ελαιόλαδο ή στρώστε με λαδόκολλα.
  4. Πλάστε μπαλίτσες όσο μία κουταλιά της σούπας και τοποθετήστε τις στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος σε απόσταση μεταξύ τους. Πατήστε την άκρη του δείκτη σας στο κέντρο κάθε μπισκότου για να κάνετε μια εσοχή. Ψήστε τα μπισκότα, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 13 με 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
  5. Συνδυάστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι μέλι και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα. Χρησιμοποιήστε περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού για να γεμίσετε κάθε μπισκότο και από πάνω βάλτε 2 αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Τα επικίνδυνα τεχνητά γλυκαντικά

Γκρέιπφρουτ με μέλι

Μπισκότα σοκολάτας

Τα καλύτερα γλυκά για επιδόρπιο

Είναι υγιεινά τα γλυκά του κουταλιού;

Μπισκοτάκια πρόπολης

Σπιτική κρέμα καραμελέ

Κέικ φράουλας

Κέικ με τζίντζερ

Κέικ καρύδας με γιαούρτι

Κέικ λεμονιού

Κέικ καρότου

Τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιμορραγία από το αυτί

Αιμορραγία από το αυτί. Εάν το αυτί σας αρχίσει να αιμορραγεί, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Εάν το αυτί σας αιμορραγεί, η αιμορραγία αυτή μπορεί να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ