Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΛιγκουίνι με πέστο και κοτόπουλο

Λιγκουίνι με πέστο και κοτόπουλο

Νόστιμα λιγκουίνι με πέστο και κοτόπουλο

Λιγκουίνι με πέστο και κοτόπουλο

ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς, έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Ο βασιλικός έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και δυνητικές για χρήση στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο βασιλικός έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ύπαρξη συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων και  θρόμβων στα ποντίκια. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται στην Ινδία, ως συμπληρωματική θεραπεία κατά του άγχους, του άσθματος και του διαβήτη. Ο βασιλικός, καθώς και άλλα αρωματικά φυτά, όπως, ο μάραθος και το εστραγκόν, περιέχουν εστραγόλη.

ΑΜΥΓΔΑΛΑ: Τα αμύγδαλα, αν και πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Λιγκουίνι με πέστο και κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γραμμάρια λιγκουίνι

500 γραμμάρια βιολογικό στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο ή σε λωρίδες

300 ml βιολογική πλήρης κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζάνι βιολογικό πέστο βασιλικού

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βιολογικού βασιλικού

2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο

1/4 φλιτζάνι βιολογικά αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας βιολογικός λιναρόσπορος

2 έως 3 κουταλιές της σούπας βιολογικός χυμός λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας πολτός βιολογικού αβοκάντο

1 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

1/3 φλιτζάνι περίπου εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

  1. Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι νερό σε ένα τηγάνι και το αφήνετε να βράσει. Ρίξτε τα αμύγδαλα στο ζεστό νερό και κλείστε με ένα καπάκι και αφήστε τα για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε τη φλούδα από τα αμύγδαλα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέτετε τους σπόρους λιναριού για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσουν, βγάζουμε το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα αμύγδαλα, τους καβουρδισμένους σπόρους λιναριού, το σκόρδο, τον πολτό αβοκάντο, το θαλασσινό αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλέστε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Τώρα προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και χτυπήστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό θα αποτρέψει τα φύλλα από το να μαυρίσουν. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλέστε σε μια λεία πάστα. Εάν η γεύση του πέστο είναι ήπια, προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και περισσότερο αλάτι για να ταιριάζει με τη γεύση σας.
  3. Το πέστο βασιλικού είναι έτοιμο. Μεταφέρετε σε ένα καθαρό, στεγνό βάζο 

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για 4 με 6 λεπτά.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το πέστο βασιλικού και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα λιγκουίνι και περιχύστε τα με τη λαχταριστή σάλτσα.
  5. Προσθέστε ντοματίνια όταν προσθέτετε το πέστο βασιλικού για χρώμα.
  6. Πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα για να σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμο μοσχάρι μπουργκινιόν

Καλοκαιρινή μακαρονάδα μπολονέζ

Wontons με κιμά

Υγιεινά μακαρόνια με κιμά

Κολοκύθια γεμιστά

Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Μακαρονάδα με σκόρδο

Μακαρονάδα με καρύδια και ρόδι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Συκιά

Αμπέλι

Καψικόν

Ανανάς

Νεραντζιά

Κακαόδεντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μπανανιά

Μπανανιά. Η μπανανιά, οι μπανάνες και και τα πολλά και πολύτιμα οφέλη τους για την Υγεία Η μπανανιά ή Μούσα ή Musa ανήκει στην οικογένεια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ