Bagels με καπνιστό σολομό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέγκελ από λευκό ή ολικής αλέσεως ή σικάλεως αλεύρι
Το μπέγκελ ή μπέιγκελ είναι αρτοσκεύασμα που παρασκευάζεται με αλεύρι, μαγιά και ζάχαρη σε σχήμα κουλούρι, δηλαδή στρογγυλό ψωμάκι με τρύπα στη μέση. Η προέλευση της συνταγής είναι οι εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας, αλλά αποτελούν και σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης μαζί με τα χοτ ντογκς.
Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει ανάμιξη των υλικών έως ότου ληφθεί η εύπλαστη ζύμη. Τα μπέγκελ πλάθονται στην παραδοσιακή μορφή τους με την τρύπα στη μέση και βράζονται σε κατσαρόλα με νερό για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια στεγνώνονται, πασπαλίζονται με σπόρους ή σησάμι και ψήνονται σε φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν ή να ροδοκοκκινίσουν. Υπάρχει ποικιλία από ζύμες για τα μπέγκελ, όπως ολικής άλεσης ή σίκαλης.
Είναι πολύ καλή συνταγή για πρωινό ή σνακ

Bagels με καπνιστό σολομό
Υλικά για 10 Begels
1.800 γρ. νερό πηγής, χλιαρό
7 γρ. βιολογική μαγιά ξηρή
2 κ.σ. βιολογική καστανή ζάχαρη
500 γρ. βιολογικό αλεύρι σκληρό λευκό ή ολικής αλέσεως ή σικάλεως
1 κ.γ. ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
20 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο
1 κ.σ. βιολογική σόδα
1 ασπράδι βιολογικού αυγού
50 γρ. βιολογικό σησάμι, λευκό
50 γρ. βιολογικό σησάμι, μαύρο
50 γρ. βιολογικοί παπαρουνόσποροι

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα 300 γρ. νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνετε 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάτε για 5-6 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ, το οποίο έχετε λαδώσει καλά, και σκεπάζετε με μια πετσέτα. Αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια εργασίας, ρίχνετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε 10 ίσα μπαλάκια (85 γρ. το καθένα).
Τοποθετείτε λαδόκολλες, στις οποίες έχετε αλευρώσει την επιφάνεια, σε δύο ταψιά 25×35 εκ. και μοιράζετε τα μπαλάκια που έχετε φτιάξει.
Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά.
Δημιουργείτε με το δάχτυλό σας, το οποίο έχετε αλευρώσει, μια τρύπα στο κέντρο του κάθε bagel ανοίγοντας προσεκτικά τη ζύμη, για να μην ξεφουσκώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Βάζετε μια κατσαρόλα με 1.5 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τη σόδα, για να το γίνει το νερό αλκαλικό.
Βάζετε στην κατσαρόλα 1-2 bagels τη φορά και τα βράζετε για 1 λεπτό γυρνώντας τα στα 30”, για να βράσουν και από τις δύο πλευρές.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα bagels.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα bagels, τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν, και τα μεταφέρετε πάλι στα ταψιά.
Αλείφετε με ένα πινέλο τα bagels με το ασπράδι και τα πασπαλίζετε με τους σπόρους (μην βάλετε σπόρους αν έχετε εκκολπωματίτιδα.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Η γέμιση των Begels (Θα επαναληφθεί σε όλα τα Begels)
1 bagel κομμένο στην μέση
15 γρ βιολογική κρέμα τυριού
35 γρ βιολογικού καπνιστού σολομού σε φέτες
Χυμός από ένα βιολογικό λεμόνι
Λίγο horseradish
Λίγο βιολογικό αγγουράκι
Λίγο βιολογικό μαρούλι
Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Απλώνετε την κρέμα τυριού στο ψημένο bagel, βάζετε από πάνω τις φέτες σολομού και στύβετε το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με το horseradish, το αγγουράκι και το μαρούλι και προσθέτετε λίγο πιπέρι κι ελάχιστο αλάτι
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,
Σαλάτα με καπνιστό σολομό και πορτοκάλι