Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ενεργειακός καθαρισμός χώρου

Ενεργειακός καθαρισμός χώρου. Τονώστε ενεργειακά το σπίτι σας και τον επαγγελματικό σας χώρο, ώστε να μας έρχονται αυτά που ευχόμαστε.

Γράφει η

Κουφοπούλου Αικατερίνη

Ρεφλεξολόγος, Μασέρ, Λεμφοθεραπεύτρια

Πότε πρέπει να κάνετε ενεργειακό καθαρισμό του χώρου σας

Εάν, αισθάνεστε πως η ατμόσφαιρα στο χώρο σας είτε πρόκειται για το σπίτι σας ή για τον επαγγελματικό σας χώρο είναι βαριά, νιώθετε άβολα όταν βρίσκεστε σε αυτόν χωρίς να μπορείτε να εξηγήσετε τον λόγο.

-Εάν έχετε μετακομίσει πρόσφατα σε ένα καινούριο χώρο.

-Εάν στο χώρο σας υπάρχουν πολλές εντάσεις και αρνητική ενέργεια.

-Εάν έχει συμβεί ένα άσχημο γεγονός στο χώρο σας. Τότε σημαίνει πως αυτός ο χώρος είναι επιβαρυμένος αρνητικά και χρειάζεται ενεργειακό καθαρισμό. Το σπίτι μας φορτίζεται καθημερινά από την ενέργειά μας η οποία πολλές φορές είναι αρνητική, καθώς, φέρνουμε όλη την κούραση, τα νεύρα από την δουλειά μας και άλλες φορές δημιουργούνται εντάσεις μέσα στο ίδιο το σπίτι. Ιδιαίτερα, σε ένα χώρο στο οποίο υπάρχουν εντάσεις η αρνητική ενέργεια που συσσωρεύεται είναι έντονη με αποτέλεσμα να χάνεται η ισορροπία και η αρμονία. Ίσως, ήδη πολλοί από εσάς να έχετε νιώσει σε έναν χώρο άβολα ή να μη θέλετε να μείνετε εκεί, χωρίς, να μπορείτε να εξηγήσετε το λόγο. Αυτό συμβαίνει, γιατί όλοι μας έχουμε την ικανότητα να νιώθουμε την ενέργεια απλά όσο πιο ”ανοιχτοί” είμαστε τόσο πιο έντονα αισθανόμαστε αυτές τις λεπτοφυείς καταστάσεις.
Είναι καλό στο σπίτι και στην εργασία μας εάν είναι εφικτό να κάνουμε συχνά ενεργειακούς καθαρισμούς για να υπάρχει γαλήνη και ισορροπημένη ροή της ενέργειας.
Επίσης, όταν μετακομίζουμε σε ένα σπίτι επιβάλλεται να το καθαρίσουμε ενεργειακά, καθώς, δε γνωρίζουμε τις καταστάσεις που συνέβαιναν πριν σε αυτό.
Πολλοί ρωτούν πόσο συχνά χρειάζεται ένας χώρος ενεργειακό καθαρισμό. Είναι πολύ σχετικό, καθώς, εξαρτάται από το πως νιώθουμε και εμείς οι ίδιοι μέσα σε αυτόν. Όμως, όσο πιο συχνά γίνεται ένας ενεργειακός καθαρισμός τόσο καλύτερα, χωρίς, βέβαια, να μας γίνει εμμονή.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε πως ο ενεργειακός καθαρισμός είναι μία ‘ιεροτελεστία‘ που γίνεται από τα πολύ παλιά χρόνια και ακολουθείτε με ποικίλους τρόπους και από τις θρησκείες.
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού είναι καλό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να επικρατεί ησυχία. Για αυτό επιλέγουμε να είμαστε μόνοι μας, ώστε να μην έχουμε αποσπάσεις από την διαδικασία.
Σε περιπτώσεις που η ενέργεια ενός χώρου είναι αρκετά κακή και βαριά, καλό είναι ο πρώτος καθαρισμός να γίνει από έναν ειδικό είτε πρόκειται για έναν ενεργειακό θεραπευτή που ασχολείται με καθαρισμούς, είτε για ένα ιερέα κ.ο.κ.

Προετοιμασία χώρου πριν τον καθαρισμό

Πριν ξεκινήσουμε τον ενεργειακό καθαρισμό χρειάζεται μία προετοιμασία.

Σε πρώτη φάση ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Η σκόνη και η βρομιά είναι από μόνα τους στοιχεία αρνητικά και η ακαταστασία εμποδίζει τη ομαλή ροή της ενέργειας.

Δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό είναι να αερίζουμε καθημερινά τα δωμάτια για να ανακυκλώνεται ο αέρας και να μπαίνει το φως του ήλιου το οποίο φορτίζει ενεργειακά τους χώρους μας.

Αν το σπίτι σας είναι υπερφορτωμένο ίσως ήρθε στιγμή για ένα καλό ξεκαθάρισμα.

Προσπαθήστε να ελαφρύνετε, κυρίως, το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια από περιττά αντικείμενα ή και έπιπλα τα οποία, συνήθως, δεν τα χρησιμοποιείτε και σκονίζονται. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείτε όμως όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία θα νιώσετε σίγουρα πιο ανάλαφροι και ανακουφισμένοι. Φυσικά, τα πράγματα που θα διώξετε μπορείτε να τα δώσετε σε κάποιον που τα χρειάζεται περισσότερο από εσάς και ίσως, έχοντας αυτό στο μυαλό σας να είναι και πιο εύκολο να τα αποχωριστείτε.

Και αφού έχετε τελειώσει με τις προετοιμασίες ήρθε η ώρα να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τους ενεργειακούς σας καθαρισμούς.

Κατά την διαδικασία του καθαρισμού να είστε συγκεντρωμένοι και να θέτετε την πρόθεσή σας σε αυτό που κάνετε!!!

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με αλάτι

Η χρήση του αλατιού για ενεργειακούς καθαρισμούς είναι μία πολύ διαδεδομένη και απλή μέθοδος. Έχει πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς, το φυσικό αλάτι λόγω της κρυσταλλικής του σύνθεσης έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τις αρνητικές ενέργειες. Είναι, ίσως, το πιο εξαγνιστικό στοιχείο της φύσης. Το αλάτι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ακατέργαστο και όχι αυτό που χρησιμοποιούμε, συνήθως, στο μαγείρεμα. Χρησιμοποιείτε διάφανα γυάλινα μπολ ή ποτήρια στα οποία τοποθετείτε 2 με 3 κουταλιές της σούπας αλάτι ανάλογα το μέγεθος και το υπόλοιπο το γεμίζετε με νερό.

Τοποθετήστε 4 ποτήρια στις γωνίες του δωματίου και ένα στο κέντρο.

Εάν δεν μπορείτε να καλύψετε όλα τα δωμάτια ή κάντε κάθε μέρα και ένα διαφορετικό δωμάτιο ή μπορείτε να βάλετε μόνο ένα στο κέντρο του δωματίου.

Μετά από μία μέρα αδειάστε το νερό στον νιπτήρα και αφήστε την βρύση να τρέξει για αρκετή ώρα για να μη μείνει η αρνητικότητα στα σιφόνια σας.

-Φασκόμηλο

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι, επίσης, μία πολύ καλή επιλογή. Προτείνουμε για τους καθαρισμούς να χρησιμοποιείτε το λευκό φασκόμηλο (white sage) το οποίο είναι σε ματσάκι και το καίτε σταδιακά.

Αφού, ανάψετε το φασκόμηλο εστιάστε στις γωνίες του χώρου σας και μετά περνάτε όλο τον χώρο ώστε ο καπνός του να πάει παντού. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα για να φεύγει η αρνητική ενέργεια.

Palo Santo

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με Palo santo.

Το palo santo είναι μία καταπληκτική μέθοδος καθαρισμού και έχει ιδιαίτερο άρωμα. ΤοPalo santo (ιερό ξύλο) είναι ένα δένδρο που θεωρείται ιερό και προστατευόμενο είδος. Φυτρώνει στην Λατινική Αμερική και απαγορεύεται να κοπεί. Μπορούν, όμως, οι κάτοικοι να πάρουν το ξύλο που έχει πέσει με φυσικό τρόπο και έχει ήδη αποξηρανθεί. Πρόκειται για ένα ξύλο με ιδιαίτερο άρωμα το οποίο το χρησιμοποιούσαν οι Ίνκας και άλλοι πολιτισμοί της Νότιας Αμερικής, κυρίως, ως πνευματική θεραπεία και μέσο εξαγνισμού, καθώς, πιστεύεται ότι εξαγνίζει τα κακά πνεύματα.
Πολλοί, επίσης, πιστεύουν πως ενισχύει την δημιουργικότητα και φέρνει τύχη.
Διατίθεται σε διάφορες μορφές: σε μικρά κομμάτια ξύλου, σε τρίμματα ως θυμίαμα, σε αιθέριο έλαιο και αρωματικό στικ.

-Λιβάνι

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με λιβάνι

To λιβάνι είναι αρκετά δυνατό και χρησιμοποιείται για εξαγνισμό και απομάκρυνση της κακής ενέργειας. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες προτείνουμε να επιλέξετε το μαύρο και το χρυσό λιβάνι.
Περάστε με το λιβάνι τις γωνίες, όπως, αναφέραμε και στο φασκόμηλο.
Κατά τη διάρκεια του λιβανίσματος καλό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε ξεκάθαρη πρόθεση του ενεργειακού καθαρισμού.
Στην ορθοδοξία υπάρχουν ειδικές προσευχές που χρησιμοποιούν στο λιβάνισμα.
Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε όποια προσευχή σας ταιριάζει ή απλά να απαγγέλετε την πρόθεσή σας.
Επιλέξτε αυτό με το οποίο νιώθετε άνετα.

Tibetan bowls

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με Tibetan bowls.

Αν έχετε Tibetan bowl ή crystal bowl θα γνωρίζετε ήδη τις θεραπευτικές δονήσεις τους.

Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πλέον πως οι ήχοι των θιβετιανικών μπολ, συντονίζουν και εξισορροπούν την ενέργεια.

Οι δονήσεις που δημιουργούν οι ήχοι τους ηρεμούν το νου και το σώμα μας, μας βοηθούν σε φυσικό επίπεδο και εξισορροπούν την ενέργειά μας.

Εάν δεν έχετε Tibetan bowl μπορείτε να καθαρίσετε ενεργειακά τον χώρο βάζοντας χαλαρωτική μουσική ή κάποιο μάντρα, όπως το om ή μία θεραπευτική μουσική.
Στο youtube υπάρχουν άπειρες επιλογές ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και αφήστε την να παίζει στο χώρο τουλάχιστον για μία ώρα καθημερινά.
Επιλέξτε η μουσική να μην έχει στίχους εκτός αν πρόκειται για mantras ή προσευχές.

Αιθέρια έλαια

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με αιθέρια έλαια.

Τα αιθέρια έλαια εκτός από τα εξαίσια αρώματά τους έχουν και την ιδιότητα να φέρνουν μία ηρεμία και γαλήνη στο χώρο και τον εξισορροπούν.

Επειδή, αρκετά από αυτά έχουν έντονο άρωμα καλό είναι αυτό που θα επιλέξετε να ταιριάζει στα γούστα σας.

Καλές επιλογές είναι τα αιθέρια έλαια λεβάντα, λιβάνι, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, μέντα και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε και έτοιμα μείγματα αιθέριων ελαίων για χαλάρωση ηρεμία κ.λ.π

Συνήθως, για τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούμε τον καυστήρα ελαίων ή διαχυτή ή νεφελοποιητή στον οποίο βάζουμε λίγο νερό με 2 – 7 σταγόνες ανάλογα και με την ένταση της μυρωδιάς.
Μία άλλη καλή μέθοδος είναι η χρήση συσκευής διάχυσης ελαίων η οποία έχει πολύ καλή απόδοση γιατί διαχέει πολύ απαλά τα αρώματα των ελαίων.

Himalayan salt lamp on table against blurred background

Κρύσταλλοι, ορυκτά και λάμπες Ιμαλαΐων

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με κρυστάλλους, ορυκτά και λάμπες Ιμαλαΐων.

Από τα αρχαία χρόνια οι κρύσταλλοι/ορυκτά χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς, για προστασία, εξαγνισμούς, αλλά και για πολλά άλλα.

Οι κρύσταλλοι/ορυκτά έχουν ποικίλες ιδιότητες και χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους ανάλογα τον σκοπό.

Υπάρχουν κρύσταλλοι που εκτός από τις αρνητικές ενέργειες λειτουργούν προστατευτικά και από τις ακτινοβολίες των ηλεκτρικών συσκευών, όπως τα router, οι τηλεοράσεις κ.α.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε με τους κρυστάλλους είναι από που θα τους προμηθευτείτε, ώστε να γνωρίζετε την γνησιότητά τους.

Όταν αγοράσετε τον κρύσταλλό σας καλό είναι να τον καθαρίσετε ενεργειακά και μετέπειτα να τον φορτίσετε με την πρόθεσή σας.

Ο καπνίας χαλαζίας και ο τουρμαλίνης είναι από τα πιο γνωστά ορυκτά που χρησιμοποιούμε για προστασία.

Οι λάμπες Ιμαλαΐων χρησιμοποιούνται ως φυσικοί ιονιστές, καθώς, συμβάλουν στην ποιότητα της ατμόσφαιρας στο χώρο που τοποθετούνται.

Επιπλέον, όταν θερμαίνονται απορροφούν την υγρασία και δημιουργούν αρνητικά φορτισμένα ιόντα που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία μας.

Λειτουργούν και προστατευτικά από την ακτινοβολία των ηλεκτρικών συσκευών.

Ο φωτισμός τους είναι γλυκός και θερμός και έτσι δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα που συμβάλει στην ηρεμία του νου.

Για να είναι αποτελεσματικές χρειάζεται να είναι συνεχώς αναμμένες.

Κεριά

Eνεργειακός καθαρισμός χώρου με κεριά.

Τα κεριά εκτός ότι δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα ταυτόχρονα έχουν εξαγνιστική ιδιότητα, καθώς, η φλόγα συμβολίζει την καθαρότητα το φως της ψυχής μας και του πνεύματός μας.

Όταν, λοιπόν, ανάβετε τα κεριά στο χώρο σας θέστε την πρόθεσή σας τον λόγο, δηλαδή, για τον οποίο ανάβετε το κερί.

Τα κεριά ανάλογα με το χρώμα τους έχουν και διαφορετικές ιδιότητες. Επιλέξτε καλύτερα ένα λευκό κερί ή ρεσώ.

Τα κεριά δημιουργούν γαλήνη και θαλπωρή στην ατμόσφαιρα.

Μετά την ολοκλήρωση του ενεργειακού καθαρισμού ανάψτε κεριά στο χώρο σε συνδυασμό και με αιθέρια έλαια και καθίστε να απολαύσετε την ηρεμία και γαλήνη!!!

Οι τρόποι για να καθαρίσουμε ενεργειακά τον χώρο μας είναι αρκετοί αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι, να θέτουμε την πρόθεσή μας κατά την διάρκεια του καθαρισμού και να χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας υλικά για να μην είναι βλαβερά για την υγεία, αλλά και γιατί πρέπει να είμαστε απλόχεροι στις ενεργειακές εργασίες, ώστε απλόχερα να μας έρχονται αυτά που ευχόμαστε.

Γράφει η

Κουφοπούλου Αικατερίνη

Ρεφλεξολόγος, Μασέρ, Λεμφοθεραπεύτρια

Διαβάστε, περισσότερα για την Κατερίνα Κουφοπούλου

Τα καλύτερα προϊόντα για ενεργειακές θεραπείες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για ενεργειακές θεραπείες

Διαβάστε, επίσης,

Τι είναι οι ενεργειακές θεραπείες

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Aνθοϊάματα Μπαχ

Ποια δύναμη κρύβουν οι χάντρες στο κομπολόι

Πολύτιμοι λίθοι

Η αρωματοθεραπεία στη σύγχρονη θεραπεία ασθενειών

Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιείται η αρωματοθεραπεία

Αρωματοθεραπεία

Αλάτι ΙμαλαΐωνPrint Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΟμοιοπαθητική για παιδιά
Επόμενο άρθροΓήρανση εγκεφάλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άνοια. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν και θεραπεύουν την άνοια Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ