Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Άγριος ανανάς

Άγριος ανανάς. Είναι ένα φρούτο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία και τις περισσότερες φορές καταναλώνονται οι σπόροι του

Ο άγριος ανανάς ή bromelia pinguin έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Οι πρωτεάσες κυστεΐνης που υπάρχουν στα φρούτα του άγριου ανανά έχουν αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές, αντιινωτικές και αντιασθματικές ιδιότητες. Το Bromelia pinguin είναι ένα φυτικό είδος στο γένος Bromelia. Αυτό το είδος προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, το Μεξικό, τη Δυτική Ινδία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική, αλλά και τη Φλόριντα. Στην Τζαμάικα φυτεύεται ως φράχτης.

Ο άγριος ανανάς σχηματίζει μια αρκετά μεγάλη ροζέτα από σκούρα πράσινα, σα σπαθί φύλλα που είναι ακανθωτά κατά μήκος των άκρων τους. Τα εσωτερικά φύλλα γίνονται έντονα κόκκινα όταν το φυτό παράγει μια συμπαγή, ροζ ταξιανθία που ακολουθείται από κιτρινωπά φρούτα που είναι βρώσιμα, αλλά πολύ όξινα.

Το κιτρινωπό φρούτο που είναι βρώσιμο, γνωστό ως piñuela, ξεφλουδίζεται σαν μπανάνα και τρώγεται. Είναι ελαφρώς ξινό κι έχει σπόρους. Το φυτό μπορεί να αφαιρεθεί από τον πολτό του, να εμποτιστεί με νερό και να κτυπηθεί και παράγει μια ίνα.

Ιδιότητες άγριου ανανά

Καταναλώνεται για την ανακούφιση των αναπνευστικών ασθενειών.

Συνιστάται για τη θεραπεία του κοκίτη.

Από το σαρκώδες μέρος εξάγεται ο χυμός, από τον οποίο παρασκευάζεται σιρόπι και χρησιμοποιείται αραιωμένο με νερό ως αντισκορβικό, για τους διαβητικούς και για τη μέθη.

Οι καρποί είναι βρώσιμοι και και τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως ίνες για υφάσματα.

Τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Ανανάς

Κόκκινες μπανάνες

Συνταγές από ροφήματα για όλες τις ασθένειες

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ανανά

Βρομελίνη

Graviola

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΑιθέριο έλαιο βανίλιας
Επόμενο άρθροΦυτοαλχημεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ