Κολοκυθόσουπα με ginger και κατίκι. Σούπα πλούσια σε βιταμίνες C, A και φυλλικό οξύ, πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή
Βελουτέ Κολοκυθόσουπα με Ginger και κατίκι
Υλικά (11 μερίδες)
1 μεγάλη πορτοκαλί βιολογική κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
5 βιολογικές πατάτες
3 βιολογικά κρεμμύδια
2 βιολογικά πράσα
0,5 κιλό βιολογικό κατίκι
Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Βιολογικό μαύρο πιπέρι
Βιολογικό ελαιόλαδο
3 εκατοστά φρέσκο βιολογικό Ginger
1 κουταλάκι γλυκού βιολογική γλυκιά πάπρικα
1,5 λίτρο βιολογικός ζωμός λαχανικών
200 γραμμάρια βιολογικοί κολοκυθόσποροι ή ηλιόσποροι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μεσαίους κύβους και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το gigner τριμμένο και την πάπρικα.Περιχύνετε με ελαιόλαδο και σωτάρετε για 10 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και κατεβάζετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ. Πολτοποιείτε τη σούπα με μίξερ χειρός και προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι κατίκι Δομοκού και κολοκυθόσπορους
Διατροφική αξία ανά 600 gr
Θερμίδες 450 kcal
Λίπος 19 gr
Υδατάνθρακες 35,2 gr
Σάκχαρα 8,1 gr
Πρωτεΐνες 10,2 gr
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,