Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΑυστραλιανά ανθοϊάματα

Αυστραλιανά ανθοϊάματα

Αυστραλιανά ανθοϊάματα. Τα ανθοϊάματα αντιμετωπίζουν τις συναισθηματικές ισορροπίες και είναι κατάλληλα για πολλές και ποικίλες ασθένειες

Γράφει η

Χριστίνα Καπενή, M.A.

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης,

Αριθμολόγος,

Ανθοθεραπεύτρια & Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Australian Bush Flower Essences (Advanced Practitioner & Certified Trainer ABFE)

Τα ανθοϊάματα έχουν μια πολύ μακρά ιστορία που περιλαμβάνει πολλές κουλτούρες. Αρκετά βιβλία αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνταν και πριν την περίοδο του Χριστού και επίσης, χρησιμοποιούνταν, ευρέως, στους γνωστούς πολιτισμούς της Λεμουρίας και της Ατλαντίδας για υγεία και θεραπεία.

Επίσης, σε κουλτούρες, όπως την Αίγυπτο, την Αφρική και Μαλαισία χρησιμοποιούνταν λουλούδια για να αντιμετωπίζουν συναισθηματικές ανισορροπίες. Επίσης, στην Ευρώπη από τους Μεσαιωνικούς χρόνους. Ο Παράκελσος συγκέντρωνε την πάχνη από τα λουλούδια για να θεραπεύσει τους ασθενείς του.  Εξέταζε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του φυτού για να καταλήξει στις θεραπευτικές τους ιδιότητες, όπως το σχήμα, το άρωμα, το χρώμα, την γεύση και λοιπά.

Στην Αυστραλία, οι Αυστραλιανοί Αβορίγινες παίρνανε την θεραπευτική ιδιότητα τρώγοντας όλο το λουλούδι ή καθόντουσαν κοντά στα λουλούδια απορροφώντας τις θεραπευτικές τους δονήσεις. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα λουλούδια σε πολλές θεραπευτικές τους συνταγές για θέματα σωματικά, καθώς και για πολλές συναισθηματικές ανισορροπίες.  Αργότερα, οι πρώτοι λευκοί άποικοι υιοθέτησαν πολλές από τις συνταγές τους.

Από τους μοντέρνους πρωτοπόρους ο γιατρός Έντουαρντ Μπαχ (1886-1936) τα έφερε σε χρήση πάλι, κάνοντας μεγάλη έρευνα την οποία μετά το θάνατό του συνέχισαν νεότεροι ερευνητές, όπως η Anna Flora που ήταν μια από τους πρώτους, που μετά τον θάνατό του που αναμείχθηκε στην κατασκευή ανθοιαμάτων. 

Μετά το θάνατο του Μπαχ αρχικά έγινε πολύ λίγη έρευνα πάνω στα ανθοϊάματα.  Τα τελευταία δέκα χρόνια εν τούτοις, γίνεται μεγάλη έρευνα σε πολλά μέρη του κόσμου και τα ανθοϊάματα πλέον καταξιώνονται σαν ένας κύριος τομέας θεραπείας.  Πρωτοποριακές μέθοδοι, όπως τα Αυστραλιανά ανθοϊάματα είναι ειδικά στοχευμένα και σχετικά με τον μοντέρνο κόσμο. Τα τελευταία εξήντα χρόνια πολλές αλλαγές έχουν γίνει και χρειάζεται να συμβαδίζουμε με την εξέλιξη. Η φύση έχει πάντα κάτι να προσφέρει στους ανθρώπους, καθώς, εξελίσσονται. Ο δημιουργός των Αυστραλιανών ανθοϊαμάτων έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει μεγάλη έρευνα σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν τα ιάματα λουλουδιών στους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής.

Τα Αυστραλιανά ανθοϊάματα είναι αυτή την στιγμή 70 και έχουν και κάποιες πολύ δραστικές και θαυματουργές φόρμουλες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα της εποχής μας.  Επίσης υπάρχουν και άλλες σειρές, όπως, πνευματικές σειρές και επίσης, εκτός της κλασσικής μορφής σε μπουκάλι με δοσομετρητή, υπάρχουν σε άλλες εύχρηστες μορφές όπως σπρέι, κρέμες, roll on κλπ.

Κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, είναι γρήγορα, αποτελεσματικά και πηγαίνουν σε βαθύ επίπεδο.

Ουσιαστικά, είναι ελιξίρια από λουλούδια, τα υλικά τους είναι 100% φυσικά και δεν έχουν καμία παρενέργεια.  Η ανθοθεραπεία λειτουργεί αυτοτελώς και είναι και συμπληρωματική σε όλες τις θεραπείες (κλασσικές και εναλλακτικές) και πάνω από 75 χρόνια αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της.

Μέσα από την λήψη ανθοϊαμάτων εξισορροπούνται συναισθηματικές και διανοητικές εντάσεις και δυσαρμονίες και κατά επέκταση σωματικές δυσαρμονίες. Οι σωματικές δυσαρμονίες είναι πάντα αποτέλεσμα συναισθηματικής ανισορροπίας. Είναι κατάλληλα και για παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους, ζώα και φυτά. Έχουν μια τεράστια γκάμα χρήσεων.

Επίσης, βοηθούν να επιλύσετε μια ευρεία ακτίνα αρνητικών συναισθημάτων και να αναπτύξετε διαισθητικές ικανότητες. Η θεραπεία μέσα από αυτά φέρνει το άτομο σε συναισθηματική, πνευματική και νοητική αρμονία. Από την στιγμή που η συναισθηματική ισορροπία αποκαθίσταται, αληθινή θεραπεία σε όλα τα επίπεδα συμβαίνει. Βοηθούν να έρθετε σε επαφή με τον Ανώτερό σας εαυτό και να γνωρίζετεε το στόχο της ζωής σας. Έτσι, κάνετε θετικές αλλαγές όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τον Πλανήτη. Όσο πιο πολύ τα χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο εμπειριωνόσαστε καθαρότητα και καλύτερη ποιότητα στην ζωή μας.

Δίνουν θετικότητα, προάγουν την αποφασιστικότητα, εξισορροπούν εσωτερικές εντάσεις, βελτιώνουν την μνήμη και την αντίληψη, δίνουν γαλήνη και ηρεμία και προωθούν πολλά θετικά συναισθήματα, όπως αυτοαξία, ενσυναίσθηση και άλλα πολλά.

Μπορούν να ληφθούν η σα μεμονωμένο ίαμα ή σα συνδυασμός ιαμάτων. Έχουν μια λεπτή, μακροχρόνια επίδραση και εργάζονται από τα εξωτερικά ενεργειακά σώματα προς τα μέσα στο φυσικό σώμα.

Η συνεδρία της Ανθοθεραπείας γίνεται με Συμβουλευτική Υποστήριξη και μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά θέματα, όπως, ενδεικτικά:

 • Άγχος
 • Αϋπνίες
 • Κρίσεις Πανικού
 • Σοκ
 • Φοβίες
 • Εφιάλτες
 • Μαθησιακές δυσκολίες
 • Δυσλεξία
 • Κατάθλιψη
 • Κυκλοθυμία
 • Εξαρτήσεις
 • Εθισμοί
 • Πικρία, οργή, θλίψη, θυμό, ζήλεια, μνησικακία, καχυποψία και άλλα αρνητικά συναισθήματα
 • Διαδικασίες αλλαγών
 • Περιόδους κρίσης
 • Ενοχικά σύνδρομα
 • Αποτοξινώσεις, κούραση, εξάντληση, ορμονική εξισορρόπηση
 • Δίαιτα, διατροφή, παχυσαρκία κλπ.
 • Θέματα σχέσεων
 • Προστασία και εξισορρόπηση αύρας
 • Εξισορρόπηση κέντρων ενέργειας (chacras)
 • Θέματα αφθονίας και έλλειψης
 • Έλλειψη κινήτρου και στοχοθέτηση
 • Δερματικά θέματα, αλλεργίες, θέματα συκώτι, νεφρά, πάγκρεας, θυρεοειδή, παραθυρεοειδή, έντερο, βακτήρια, αδένες και πολλά άλλα σωματικά θέματα

Στην πρώτη συνεδρία κρατάμε αναλυτικό ιατρικό ιστορικό και στις επαναλήψεις γίνεται αναθεώρηση, ανάλογα με τα θέματα που έχουν επιλυθεί ή χρειάζονται ακόμη βοήθεια ή νέα θέματα που τυχόν υπάρξουν.

Πέραν της ατομικής συνεδρίας ιαμάτων λουλουδιών, ένας έμπειρος θεραπευτής μπορεί να συνδυάσει και άλλα εργαλεία που γνωρίζει για βέλτιστο αποτέλεσμα (π.χ. αριθμολογία, εκκρεμές, βελονισμός, ρεφλεξολογία κ.λ.π.)

Μέσα από τις εξαιρετικές τους θεραπευτικές ποιότητες μπορούν να βοηθήσουν να θεραπευτεί ο πλανήτης μας και να ανέβει το επίπεδο της συνειδητότητας σε αυτόν.  Και για να θυμηθούμε τι είπε η Anna Flora ”Τα ιάματα βοηθούν τους ανθρώπους να γίνουν περισσότερο σαν άγγελοι’’

Γράφει η

Χριστίνα Καπενή

Διαβάστε, περισσότερα για τη Χριστίνα Καπενή

Τα καλύτερα ανθοϊάματα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα ανθοϊάματα για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Διαλέξτε τα ανθοϊάματά σας

Φυτοαλχημεία

Χρήσιμες πληροφορίες για την ομοιοπαθητική

Aνθοϊάματα Μπαχ

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΑκτινοβολία και υγεία
Επόμενο άρθροΣαλάτα με πάπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους. Εγκεφαλικά εμφυτεύματα που θα επιτρέπουν στους ανορώπους να ελέγχουν συσκευές μέσω της σκέψης τους Το τσιπ εγκεφάλου Neuralink του Elon Musk Η...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ