Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΤο ChatGPT σα σύμβουλος Υγείας

Το ChatGPT σα σύμβουλος Υγείας

Το ChatGPT σα σύμβουλος Υγείας. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ασθενείς να βρίσκουν τις καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα υγείας τους

Το Chat GPT σημαίνει Chat Generative Pre-Trained Transformer-Παραγωγικός Προεκπαιδευμένος Μετασχηματιστής και αναπτύχθηκε από μια ερευνητική εταιρεία AI-Artificial intelligence-Τεχνητή Νοημοσύνη, την Open AI. Είναι μια τεχνολογία chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI)-ρομπότ που μπορεί να επεξεργαστεί τη φυσική ανθρώπινη γλώσσα και να δημιουργήσει μια απάντηση. Με απλά λόγια, μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση στο Chat GPT και θα σας δώσει μια απάντηση.

Για πολλούς γιατρούς, η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως το ChatGPT, είναι βοήθεια για τα επιστημονικά κείμενα που γράφονται, αν και έχει αναπτυχθεί εργαλείο που αναγνωρίζει τα επιστημονικά κείμενα που γράφονται με τεχνητή νοημοσύνη (περιοδικό Cell Reports Physical Science).

Τα επιστημονικά άρθρα Perspectives-Προοπτικά περιέχουν μια επισκόπηση συγκεκριμένων ερευνητικών θεμάτων και γράφονται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και είναι λιγότερο περίπλοκα από αυτά που γράφονται από τους ιατρούς, χωρίς, τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Μπορεί, όμως, το Chat GPT να φέρει επανάσταση στην Ιατρική;

Η Υγειονομική περίθαλψη, στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να βελτιωθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και φαίνεται ότι αυτό θα είναι το μέλλον στην Ιατρική.

Όμως, θα είναι χρήσιμοι οι ιατροί, όταν υπάρχει το Chat GPT;

Το ChatGPT φαίνεται ανησυχητικό και απειλητικό, γιατί οι ασθενείς έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να λάβουν απαντήσεις σχετικά με την υγεία τους. Οι γιατροί που εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν, θεωρούνται πρωτοπόροι και παρέχουν καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς με ενσυναίσθηση.

Το ChatGPT, έχει πάρει, σχεδόν, όλες τις γραπτές πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τα βιβλία και ως εκ τούτου, μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα των χρηστών.

Το ChatGPT είναι εκπαιδευμένο να προβλέπει συσχετίσεις μεταξύ μοτίβων λέξεων και προτάσεων, αλλά δεν έχει τρόπο να διασφαλίσει την ακρίβεια, όπως και επίσης, από μόνο του, δεν μπορεί να αποδώσει ποσοτικά αποτελέσματα, επειδή δεν είναι προγραμματισμένο να κάνει μαθηματικά ή να κάνει συσχετισμούς που δε βασίζονται σε γλώσσα, αλλά θα μπορούσε να συνδυαστεί με άλλα είδη αλγορίθμων, όπως το Mathematica, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται από επιστήμονες στον Ακαδημαϊκό χώρο, και είναι κατάλληλο για πιο σύνθετες χρήσεις.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ChatGPT στην Ιατρική

Το ChatGPT συγκεντρώνει βασικές πληροφορίες για την υγεία, βοηθάει να κατανοούν την ιατρική ορολογία οι ασθενείς για να γνωρίζουν τι λέει ο γιατρός, καταγράφει συνομιλίες μεταξύ ιατρού και ασθενούς και στη συνέχεια κάνει μια σύνοψη, βοηθάει στη διάγνωση μιας ασθένειας και στη διαφορική διάγνωσή της από άλλες, οπότε μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για αυτή τη βοήθεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοδιάγνωση και για αυτοθεραπεία. Βέβαια, οι ασθενείς δεν είναι εκπαιδευμένοι να διακρίνουν τις σωστές και τις λανθασμένες πληροφορίες, συνεπώς, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια σύγχυση και απώλεια εμπιστοσύνης στις γνώσεις των ιατρών.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ευρέως, στην Υγιειονομική Περίθαλψη, όπως στη διαχείριση αποθεμάτων ενός νοσοκομείου, στον προγραμματισμό των νοσηλευτών, στον προγραμματισμό των ασθενών, στη διαχείριση προμηθευτών και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στις διαγνωστικές αναλύσεις σε εργαστήρια για την ανίχνευση καρκίνου σε δείγματα ιστών ασθενών.

Μπορούν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης να αντικαταστήσουν τους ιατρούς;

Αν και τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσονται και μπορούν να μεταμορφώσουν ορισμένες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης, δεν μπορούν αντικαταστήσουν τους γιατρούς για πολλούς λόγους.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η σχέση γιατρού και ασθενούς δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Η υγειονομική περίθαλψη είναι τόσο ανθρώπινη που η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι βοήθημα, αλλά δεν πρόκειται να αντικαταστήσει αυτό που κάνουν οι γιατροί.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος της τεχνητής νοημοσύνης χρειάζεται έναν καλά εκπαιδευμένο ειδικό ιατρό που να μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα του αποτελέσματος που δίνει το εργαλείο, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει αυτό κάτι λάθος.

Για τους γιατρούς που δεν είναι σίγουροι για αυτά τα εργαλεία, μπορούν να αρχίσουν να εξοικειώνονται με αυτά.

Υπάρχει μια επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ για να μείνει και τα εργαλεία αυτά θα γίνονται όλο και καλύτερα.

Οι γιατροί που ασχολούνται με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και οι άνθρωποι που επωφελούνται από αυτά, είναι πολύ πιο προετοιμασμένοι για την Ιατρική του Μέλλοντος που θα σέβεται, πρωτίστως, την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο άνθρωπος πάνω από όλα στην Ιατρική…

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Η νοημοσύνη της Google

Εξατομικευμένοι ανθρώπινοι ιστοί και όργανα

Διάγνωση καρκίνου μαστού με ένα στηθόδεσμο

Η Υγεία εκσυγχρονίζεται

Η άλλη προσέγγιση για τη θεραπεία ασθενειών με νέες τεχνολογίες

Ο άνθρωπος πάνω απ΄ όλα στην ιατρική

Το ξεκαθάρισμα του Συστήματος Υγείας είναι γεγονός

Πάνω από όλα η ποιότητα ζωής στους καρκινοπαθείς

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Οικονομική ανάλυση της θεραπείας του καρκίνου

Η ασθένεια δεν υπάρχει

Ιατρικό απόρρητο

Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ