Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Βελονισμός και χρόνιος πόνος

Βελονισμός και χρόνιος πόνος. Ο χρόνιος πόνος θεραπεύεται με το βελονισμό με τη νευροτροποποιητική δράση των βελονών στο νευρικό σύστημα

Βελονισμός και χρόνιος πόνος

Ο χρόνιος πόνος αίναι αιτία κάποιας ειδικής ή μη ειδικής πάθησης που οδηγεί σε μια κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου.

Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει παυσίπονες ουσίες, όπως τα οπιοειδή και τα ενδοκανναβοειδή. Ο βελονισμός ενισχύει την παραγωγή των ενδογενών παυσίπονων ουσιών και σταματάει την οδό διάδοσης του πόνου.

Ο χρόνιος πόνος θεραπεύεται με το βελονισμό με τη νευροτροποποιητική δράση των βελονών στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Μια μετα-ανάλυση του 2018 σε πάνω από 20.000 ασθενείς από 39 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές υψηλής ποιότητας διαπίστωσε ότι ο βελονισμός ήταν αποτελεσματικός για τους πόνους στην πλάτη, στον αυχένα και τη μέση, για την οστεοαρθρίτιδα, τους πονοκεφάλους και τους πόνους στον ώμο και όλους τους πόνους του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτά τα παυσίπονα αποτελέσματα παραμένουν ακόμη και μετά από 12 μήνες από τη θεραπεία.

Ο βελονισμός θεραπεύει, ακόμη και τον οξύ πόνο ή τον πόνο από αθλητικό τραυματισμό, σχεδόν, αμέσως, από την πρώτη θεραπεία. Για το χρόνιο πόνο, απαιτούνται έως και 2 ή 3 συνεδρίες για την ανακούφιση.

Ο βελονισμός μπορεί, ακόμη, να βοηθήσει στην οξεία φλεγμονή από αθλητικούς τραυματισμούς, στις αυτοάνοσες διαταραχές και στις χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Ο βελονισμός είναι θεραπευτικός και για τις παθήσεις του νευρικού συστήματος, όπως οι νευραλγίες, οι ίλιγγοι, οι ημικρανίες και οι κεφαλαλγίες.

Οι ψυχοσωματικές διαταραχές επιδεινώνουν το χρόνιο πόνο. Ο βελονισμός δρα, επίσης, ρυθμιστικά στις αγχώδεις διαταραχές, στην κατάθλιψη, στην αλλεργική ρινίτιδα, στη σπαστική κολίτιδα και στον κνησμό.

Εάν ο πόνος επανέλθει, τότε ο βελονισμός μπορεί πάλι να βοηθήσει για άλλους μερικούς μήνες. Όπως, συμβαίνει με όλες τις θεραπείες για την ανακούφιση του πόνου (συμπεριλαμβανομένης της φυσιοθεραπείας, της χειροπρακτική και των φυσικών παυσίπονων φαρμάκων), το σπάσιμο της οδού διάδοσης του πόνου, αρκετές φορές, προσφέρει μόνιμη ανακούφιση.

Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για το χρόνιο πόνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για το χρόνιο πόνο

Serra Bomb EMEDI® 60 caps

Υψηλής Ποιότητας Ιατρική Κάνναβη για το χρόνιο πόνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την Υψηλής Ποιότητας Ιατρική Κάνναβη για το χρόνιο πόνο

Τα καλύτερα προϊόντα για το χρόνιο πόνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγγείλετε τα καλύτερα προϊόντα για το χρόνιο πόνο

Διαβάστε, επίσης,

Είναι ασφαλής ο βελονισμός στην εγκυμοσύνη;

Βελονισμός και καρκίνος

Σε ποιες παθήσεις είναι αποτελεσματικός ο βελονισμός

Βελονισμός για να ρυθμίσετε την πίεσή σας

Ο βελονισμός για την αρθρίτιδα

Ο βελονισμός βοηθάει στον πονοκέφαλο

Ωτοβελονισμός για φυσικό αδυνάτισμα

Χρωμοβελονισμός

Βελονισμός για την υπογονιμότητα

Βελονισμός για το ευερέθιστο έντερο

Τι είναι ο βελονισμός;

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός στον καρκίνο μαστού;

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ