Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Βιολογικές Φάρμες

Βιολογικές Φάρμες. Στις βιολογικές φάρμες χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά κτηνιατρικά φάρμακα, για να πληρούνται οι προϋποθέσεις πιστοποίησης

Βιολογικές Φάρμες

Η βιολογική γεωργία είναι μια μέθοδος γεωργικής παραγωγής που αποκλείει τη χρήση συνθετικών ουσιών, όπως φυτοφάρμακα, συνθετικά φάρμακα ή λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Tα πλεονεκτήματα της βιολογικής γεωργίας:
1) Πιο υγιή ζώα και πιο υγιεινό κρέας. Τα ζώα στα βιολογικά αγροκτήματα είναι ελεύθερα να περιφέρονται και τα ζώα καταναλώνουν μόνο χόρτα και πιστοποιημένες βιολογικές ζωοτροφές.
2) Χωρίς χημικά πρόσθετα.
3) Χωρίς GMOs/genetically modified organisms/γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.
4) Χωρίς χημικά φυτοφάρμακα.
5) Φιλικά για το περιβάλλον

Η Αυστρία έχει ήδη επιβεβαιώσει την πρωτογενή χρήση ομοιοπαθητικών προϊόντων σε βιολογικά αγροκτήματα. Στις 18 Οκτωβρίου 2023, το Αυστριακό Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή νέου νόμου περί κτηνιατρικών φαρμάκων, με βάση τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντίσταση στα χημικά αντιβιοτικά είναι ένα πρόβλημα παγκοσμίως. Τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι κινδυνεύουν, Η διασφάλιση της ποιότητας και η ασφάλεια των κτηνιατρικών φαρμάκων και ναρκωτικών στα ζώα αποσκοπεί στην καλύτερη ρύθμιση της χρήσης χημικών φαρμάκων σε ζώα εκτροφής.

Ο νέος νόμος επιτρέπει πλέον στους Αυστριακούς να εκπληρώσουν την απαίτηση του Κανονισμού 2018/848 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιολογική παραγωγή και την επισήμανση βιολογικών προϊόντων, ο οποίος καθορίζει την πρωτογενή χρήση ομοιοπαθητικών και φυτοθεραπευτικών προϊόντων σε βιολογικά αγροκτήματα. Ο κανονισμός, που ισχύει από το 2018, δίνει σημασία στη βέλτιστη χρήση των αντιβιοτικών και απαιτεί τη χρήση ομοιοπαθητικής και φυτοθεραπείας σε βιολογικές εκμεταλλεύσεις έναντι της θεραπείας με χημικά συντιθέμενα αλλοπαθητικά κτηνιατρικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών. Όταν η θεραπεία με φυτοθεραπευτικά, ομοιοπαθητικά ή άλλα φάρμακα είναι ακατάλληλη υπό την ευθύνη κτηνιάτρου, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει μικρής διάρκειας χρήση συμβατικών φαρμάκων για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ζώων.

Και στην Ελλάδα έχουμε βιολογικές φάρμες. Tα ζώα που μεγαλώνουν στις φάρμες αυτές, εκτρέφονται με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες απαλλαγμένες από ορμόνες, συντηρητικά και αντιβιοτικά και τα προϊόντα τα οποία προέρχονται από αυτά είναι έτσι όλα βιολογικά.

Να προτιμάτε τα βιολογικά ζωικά προϊόντα. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα προτιμήστε τα φυσικά από τοπικούς παραγωγούς που ξέρετε πως μεγαλώνουν τα ζώα τους και καλλιεργούν τα φυτά τους.

Τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα

Διαβάστε, επίσης,

Φυσικά και βιολογικά καλλυντικά

Εστιατόρια που σερβίρουν βιολογικά πιάτα

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν μόνο βιολογικά προϊόντα

Να καταναλώνετε μόνο βιολογικά προϊόντα ζωικής προέλευσης

Να τρώτε μόνο βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά βότανα για την υγεία σας

Πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα βιολογικά αυγά

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά

Φαρμακευτική ρύπανση

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ