Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τα βακτήρια του εντέρου

Τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν τα πάντα, από το μεταβολισμό σας μέχρι τη διάθεσή σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τα βακτήρια που κατοικούν στο έντερό σας

Στο έντερό σας κατοικούν καλά, αλλά και κακά βακτήρια

Τα βακτήρια ζουν σε όλο το σώμα σας, αλλά αυτά στο έντερο μπορεί να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευεξία σας. Ευθυγραμμίζουν ολόκληρο το πεπτικό σας σύστημα. Τα περισσότερα ζουν στα έντερα και στο κόλον σας. Επηρεάζουν τα πάντα, από τον μεταβολισμό σας μέχρι τη διάθεσή σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Escherichia coli

Τα κολοβακτηρίδια μοιάζουν με μια ευθεία ράβδο και μπορούν να κινηθούν. Κατοικούν στο παχύ έντερο των θερμόαιμων ζώων. Το E. coli, 0157, προκαλεί γαστρεντερίτιδα.

  • Bifidobacterium

Μοιάζουν με ράβδους  διαφόρων σχημάτων. Κατοικούν στο έντερο του ανθρώπου και των ζώων. Προστίθενται στα γιαούρτια για να αυξηθεί ο αριθμός των καλών βακτηρίων στο έντερο.

  • Lactobacillus

Μοιάζουν με μακριά λεπτό ράβδο. Κατοικούν στο στόμα και στο έντερο των υγιών ανθρώπων. Μπορούν, επίσης, να προστεθούν σε γαλακτοκομικά προϊόντα, για να βελτιώσουν την υγεία εντέρου και να κρατήσουν τα κακά βακτήρια μακριά.

  • Streptococcus

Μοιάζουν με σφαιρικά κύτταρα και σχηματίζουν αλυσίδες. Κατοικούν στο στόμα, το λαιμό, το δέρμα, την καρδιά και τους μυς, στα άλογα, τους ανθρώπους, τους χοίρους και τις αγελάδες. Κυρίως, είναι αβλαβείς, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φαρυγγίτιδα και οστρακιά.

  • Salmonella

Μοιάζουν με μια ευθεία ράβδο και μπορούν να κινηθούν. Μερικές φορές κατοικούν στο έντερό σας, αλλά, κυρίως, στα πουλερικά, τους χοίρους, το νερό και το έδαφος. Προκαλούν γαστρεντερίτιδα.

  • Roseburia

Μοιάζουν με μια ράβδο και μπορούν να κινηθούν. Κατοικούν στο έντερο των υγιών ανθρώπων και ζώων. Έχουν, πρόσφατα, αναγνωριστεί από τους επιστήμονες στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Rowett. Παράγουν μια ουσία η οποία μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Υψηλής Ποιότητας Προβιοτικό για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Προβιοτικό για την Υγεία σας

Probiotic Emedi® 30 caps

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του εντέρου

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του εντέρου

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Το γρήγορο περπάτημα είναι θεραπευτικό για την καρδιά

Η άσκηση γυμνάζει τον εγκέφαλο

Πότε πρέπει να κάνουν άσκηση οι καρκινοπαθείς

Η άσκηση ως φάρμακο για πολλές ασθένειες

Εσείς πόσο δραστήριοι είστε;

Μήπως είστε βυθισμένοι;

Εσείς βαριέστε στο γυμναστήριο;

Συμβουλές για την διατροφή και την άσκηση

Δε μπορείτε να ασκηθείτε;

Τα προβιοτικά θεραπεύουν την οστεοπόρωση

Τι σχέση έχει η καρδιά με το έντερο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΔιατροφή με έντομα
Επόμενο άρθροΔιατροφή σε στοματίτιδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ