Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΦάρμακαΣυνδυασμός βρογχοδιασταλτικών στη ΧΑΠ

Συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών στη ΧΑΠ

Στη ΧΑΠ ο συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών είναι αποτελεσματικότερος

 

Πολλοί ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια χρησιμοποιούν το μακράς δράσης, αντιχολινεργικό βρογχοδιασταλτικό Spiriva.

Σύμφωνα με μια  μελέτη, ο  συνδυασμός Spiriva Handihaler με το Onbrez Breezhaler βοηθάει περισσότερο στη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων από την χρήση του Spiriva μόνο.

Το Onbrez είναι ένα σχετικά νέο, μακράς δράσης βρογχοδιασταλτικό β-αγωνιστής και χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε 50 άλλες χώρες.

Ενώ το Onbrez και το Spiriva είναι και τα δύο βρογχοδιασταλτικά, το καθένα έχει διαφορετικό τρόπο δράσης. Και τα δύο φάρμακα βοηθούν στη διάνοιξη των αεραγωγών για να διευκολύνεται η αναπνοή στους ασθενείς με ΧΑΠ.

Συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών διαφόρων κατηγοριών συνιστάται από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (GOLD), στις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας για τη ΧΑΠ.

Πηγή

Pharmabiz.

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ