Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΦάρμακαΣυνδυασμός Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης

Συνδυασμός Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης

Όταν η δίαιτα από μόνη της δεν επαρκεί

 

Ο συνδυασμός Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης έχει εγκριθεί για την θεραπεία της αυξημένης χαμηλής-πυκνότητας σε λιποπρωτεΐνη (LDL) χοληστερόλης σε ασθενείς με πρωτοπαθή ή μικτή υπερλιπιδαιμία ως συμπληρωματική θεραπεία της δίαιτας, όταν η δίαιτα από μόνη της δεν επαρκεί.

Το  προϊόν περιέχει Εζετιμίμπη, που θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της LDL χοληστερόλης, και Ατορβαστατίνη, μία δοκιμασμένη στατίνη.

Ο συνδυασμός Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης αντιμετωπίζει δύο πηγές της χοληστερόλης αναστέλλοντας τόσο την απορρόφηση της χοληστερόλης μέσω της πεπτικής οδού, από την  Εζετιμίμπη,  όσο και την παραγωγή της χοληστερόλης στο ήπαρ, από την Ατορβαστατίνη.

Δεν έχει αποδειχτεί ενδεχόμενο επιπλέον όφελος από το συνδυασμό Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης για την καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνησιμότητα από ότι έχει αποδειχθεί για την ατορβαστατίνη.

Με βάση τις πρόσφατες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, για τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου (για παράδειγμα ασθενείς μετά από έμφραγμα μυοκαρδίου, ασθενείς με διαβήτη ή χρόνια νεφρική νόσο) το όριο της LDL χοληστερόλης είναι 70 mg/dl ή χαμηλότερο.

Για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου (δηλαδή ασθενείς με δύο ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου όπως κάπνισμα, υπέρταση, οικογενειακό ιστορικό ή ασθενείς μεγάλης ηλικία) το όριο της LDL χοληστερόλης είναι 100 mg/dl ή χαμηλότερα και για τους υπόλοιπους ασθενείς η LDL χοληστερόλη θα πρέπει να είναι κάτω από 115 mg/dl.

Βιβλιογραφία

medscape.com

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ