Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΣεξ και υγείαΒότανο για άμεση και σκληρή στύση

Βότανο για άμεση και σκληρή στύση

Eνισχύει πολύ την ερωτική διάθεση, διευκολύνει την στύση

Το Muira puama είναι εκχύλισμα από το φυτό Ptychopetalum olacoides, ένα μικρό δέντρο που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Τα φύλλα του είναι μικρά πράσινα στην πάνω επιφάνεια και σκούρο καφέ στην κάτω. Οι ταξιανθίες του δέντρου  αποτελούνται από 4 έως 6 λουλούδια η κάθε μία.

Ο φλοιός και η ρίζα του Ptychopetalum olacoides συλλέγονται και χρησιμοποιούνται σε φυτικά προϊόντα.

Περιέχει μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες, κουμαρίνη, λουπεόλη, και το muirapuamine αλκαλοειδές. Υπάρχει κι ένα δεύτερο σχεδόν ταυτόσημο είδος, το Ptychopetalum uncinatum, που χρησιμοποιείται μερικές φορές σαν ένα υποκατάστατο με τη μόνη διαφορά ότι έχει κατώτερη συγκέντρωση της χημικής ουσίας λουπεόλης.
Η ρίζα και ο φλοιός χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία παθήσεων από τους αυτόχθονες πληθυσμούς στην περιοχή Ρίο Νέγκρο της Νότιας Αμερικής. Ωστόσο, σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το 1990 Ζακ Waynsberg στο Ινστιτούτο Σεξολογίας στο Παρίσι, το 62% των ανδρών που πήραν εκχύλισμα Muira Puama σημείωσε αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και το 51% των συμμετεχόντων ανέφεραν αυξημένη ικανότητα στην  πρόκληση στύσης.
Συνταγή
Σιγοβράζετε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίζα και/ή του φλοιού σε ένα φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά και πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα.
Υπάρχουν αποδείξεις ότι το Muira Puama είναι και τονωτικό κι ελαττώνει το αίσθημα κόπωσης.
Γενικά, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και συμβάλλει στην χαλάρωση των τριχοειδών αγγείων που φέρουν αίμα στο πέος κι έτσι η επίτευξη στύσης είναι ευκολότερη.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στην εγκυμοσύνη και σε ψυχικές παθήσεις γιατί προκαλεί διέγερση και άγχος.
Βιβλιογραφία
1.         Waynsberg J Aphrodisiacs: Contribution to the clinical validation of the traditional use of Ptychopetalum guyanna. Presented at the First International Congress on Ethnopharmacology, Strasbourg, France, June 5-9, 1990
2.         Da Silva, A. L. (2002). “Anxiogenic properties of Ptychopetalum olacoides Benth. (Marapuama)”. Phytotherapy Research 16 (3): 223–226.
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ