Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Η λίστα με τα φιλικά βακτήρια

Υγεία γαστρεντερικού και ενίσχυση άμυνας

Η Candida είναι ένας μύκητας που ζει στο στόμα, το πεπτικό και το δέρμα μας και διατηρείται υπό έλεγχο χάρη στην υγιή βακτηριακή χλωρίδα του σώματός μας.

Αν η ανάπτυξή του ξεπεράσει την ικανότητα του σώματος να τον ελέγχει, εμφανίζεται μυκητίαση.

Αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο αν κάποιος οργανισμός διατραχθεί από κάποια νόσο, από λήψη φαρμάκων (κορτιζόνη, αντιβίωση, αντισυλληπτικά) ή είναι καταπονημένος από συνεχές στρες, δίαιτες κ.α.

Συμπτώματα της καντιντίασης

-Κολπικές μυκητιάσεις

-Στοματικές άφθες

-Τροφική δυσανεξία

-Κατάθλιψη

-Κούραση

-Κεφαλαλγία

-Διάρροια

-Δυσκοιλιότητα

-Εκζέματα

-Μεμβράνες λευκές που αποσπώνται στους βλεννογόνους

Μέ την προληπτική χρήση των προβιοτικών δημιουργείται με φυσικό τρόπο ισχυρή αντίσταση απέναντι στην υπερανάπτυξη της κάντιντα.

Να σημειωθεί ότι αντιμυκητησιακές ιδιότητες έχει και το σκόρδο και οι σπόροι γκρέιπφρουτ.

Το σκόρδο περιέχει το δραστικό συστατικό αλισίνη που δρα εμποδίζοντας την παραγωγή λιπιδίων της κάντιντα, σταματώντας την ανάπτυξή της.

Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ καταστρέφει την μικροβιακή μεμβράνη του μύκητα Candida κι έτσι η κάντιντα δεν μπορεί να προσκολληθεί στα τοιχώματα του εντέρου.


Η λίστα με τα φιλικά βακτήρια των προβιοτικών

 • Bifidobacterium Infantis Βρίσκεται στο έντερο των βρεφών και είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της οξείας διάρροιας.
 • Bifidobacterium Breve Παράγει γαλακτικό και οξικό οξύ και καταστέλλει τα βακτήρια που προκαλούν έλκος.
 • Bifidobacterium longum Καταστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηριδίων και βελτιώνει την πέψη της λακτόζης και καταπολεμάει την δυσκοιλιότητα.
 • Bifidobacterium Bifidum Παράγει βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθώντας την απορρόφηση ασβεστίου, σιδήρου και άλλων βιταμινών και μετάλλων και εμποδίζει την ανάπτυξη μη φιλικών βακτηρίων.
 • Lactobacillus Acidophilus Εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων όπως Salmonella, E.coli, ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο για καρκίνο.
 • Lactobacillus Casei Αποσυνθέτει τους υδατάνθρακες, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμεύει στη θεραπεία της διάρροιας από αντιβιοτικά και ιούς.
 • Lactobacillus Rhamnosus Αντιμετωπίζει τα βακτήρια που κάνουν κολπικές και ουρολογικές μολύνσεις και τους ιούς που προκαλούν διάρροια.
 • Lactobacillus Plantarum Βακτήριο φυτικής προέλευσης που παράγει το αντιβιοτικό lactolin  και έχει αντιμικροβιακή δράση.
 • Lactobacillus Helveticus Δρα κατά των παθογόνων μικροργανισμών της υπέρτασης και έχει αντικαρκινική δράση.
 • Lactobacillus Salivarius Αποδομεί πρωτεΐνες και παράγει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ένζυμα και γαλακτικό οξύ και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
 • Lactobacillus Bulgaricus Έχει αντιβιοτική δράση και εμποδίζει την επικόλληση βλαβερών βακτηρίων στα εντερικά  τοιχώματα.
 • Lactococcus Lactis Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό, την πέψη, βοηθά στην μακροπρόθεσμη διαχείριση της κολίτιδας και στη μείωση της χοληστερίνης.
 • Bacillus Subtilis Έχει μυκητοκτόνο δράση και βοηθά σε περιπτώσεις βακτηριακών δερματικών μολύνσεων.
 • Streptococcus Thermophilus Παράγει γαλακτικό οξύ, έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και βελτιώνει τη δυσανεξία στη γλυκόζη.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα προβιοτικά

Παραγγείλετε τα καλύτερα προβιοτικά για να έχετε την υγεία σας

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΚλοπιδογρέλη
Επόμενο άρθροKεχριμπαροθεραπεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ