Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Mini γαστρικό by pass

Νέα λαπαροσκοπική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας
Πρόκειται για το mini γαστρικό by pass, το οποίο ενδείκνυται για παχύσαρκους που έχουν δείκτη μάζας σώματος 45-54.
Στις μέρες μας, οι χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους έναν αριθμό εγχειρήσεων, με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, με πιο καινούργια τη γαστρική παράκαμψη μιας αναστόμωσης (mini γαστρικό by pass).
Το mini γαστρικό by pass είναι μία λαπαροσκοπική επέμβαση κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας που είναι εδώ και χρόνια αναγνωρισμένη στο εξωτερικό.
Η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται για όλους τους παχύσαρκους.
Ενώ η κλασική λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη ενδείκνυται για άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 50, το mini γαστρικό by pass μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με λίγο χαμηλότερο βάρος, δηλαδή με δείκτη μάζας σώματος από 45 μέχρι 54.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενώ εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων που κυμαίνονται από 22% έως 38%.
Δυστυχώς, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να χάσει βάρος κάποια στιγμή στη ζωή του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ίδια η παχυσαρκία ή και οι επιπλοκές της. 
Ακόμη και τώρα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, γιατί δεν αποτελεί πολυτέλεια η αντιμετώπισή του, αλλά ανάγκη. 
Έχει αποδειχθεί, ότι η οικονομική επιβάρυνση και η απώλεια εργατοωρών σε βάθος χρόνου από την παχυσαρκία και τις επιπλοκές της είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόσκαιρη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων λόγω κόστους υλικών για τις επεμβάσεις της παχυσαρκίας.

www.emedi.gr

 
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροMitomycin-C
Επόμενο άρθροΓιατί μας ψεκάζουν συνεχώς;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ