Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΕμπλουτισμένο ψωμί

Εμπλουτισμένο ψωμί

Εμπλουτισμένο ψωμί. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ψωμί ζητήστε ψωμί εμπλουτισμένο και κάντε τη σωστή κίνηση για την υγεία σας.

Ψωμί και υγεία

Το ψωμί είναι μία απολαυστική και υγιεινή συνήθεια.

Η αγαπημένη σε πολλούς αυτή καθημερινή συνήθεια μπορεί να γίνει ωφέλιμη για τον οργανισμό αν περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα όχι μόνο για την φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου κατά την κύηση, αλλά και για τη διατήρηση της νοητικής απόδοσης όλων και για τον σχηματισμό του αίματος.

Άλλωστε στην Ελλάδα είναι συχνές οι ελλείψεις σιδήρου, βιταμίνης Β12 και φυλλικού οξέος.

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τον σχηματισμό του αίματος, μέσω της αιμοσφαιρίνης και των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ακόμη, είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στον οργανισμό και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, συμβάλλει στη νοητική ανάπτυξη και λειτουργία, καθώς και στον μεταβολισμό των φαρμάκων από τον οργανισμό.

Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου κατά την κύηση. Επίσης κι αυτό είναι αναγκαίο για το σχηματισμό του αίματος και τη νοητική λειτουργία και απόδοση.

Η βιταμίνη Β12 είναι αναγκαία για τον σχηματισμό και την υγεία του αίματος. Επίσης, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς νευρικού συστήματος και τη φυσιολογική νοητική λειτουργία και βοηθά στη διατήρηση της νοητικής απόδοσης, καθώς, μεγαλώνουμε.

Δύο φέτες εμπλουτισμένο ψωμί (τόσο, ώστε, να μην υπερβαίνουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής), με σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β12 μπορεί να είναι  αρκετές για να καλύψουν το 25% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε σίδηρο, το 50% σε φυλλικό οξύ και το 70% σε βιταμίνη Β12.

Το ψωμί, θεωρητικά, μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλα θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ψωμί ζητήστε ψωμί εμπλουτισμένο και κάντε τη σωστή κίνηση για την υγεία σας.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

Διαβάστε, επίσης,

Αφράτο σπιτικό ψωμί με ζαχαρούχο γάλα

Ψωμί με μπανάνα και καρύδα

Σκορδόψωμο με τυρί

Είναι υγιεινή η μαγιά;

Φτιάξτε μόνοι σας ψωμί της μέλισσας

Γεμιστά ψωμάκια με κοτόπουλο και σπανάκι

Είναι υγιεινό το αλεύρι σιταριού;

Ψωμί στεφάνι με πέστο βασιλικού

Προϊόντα ολικής αλέσεως

Το ψωμί και η θρεπτική του αξία

Σπιτικό ψωμί

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου. Το αιθέριο έλαιο ελιχρύσου υποστηρίζει την υγεία του δέρματος, την υγεία του ήπατος και την υγεία του μεταβολισμού. Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου Τα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ