Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΗ αρωματοθεραπεία στον καρκίνο

Η αρωματοθεραπεία στον καρκίνο

Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του καρκίνου με αιθέρια έλαια

Τα αρωματικά φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε θεραπευτικές πρακτικές εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλούς πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων της αρχαίας Κίνας, της Ινδίας και της Αιγύπτου. Τα αιθέρια έλαια από φυτά  ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Η ιστορία της σύγχρονης αρωματοθεραπείας ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο Γάλλος χημικός Rene Gattefosse επινόησε την  «αρωματοθεραπεία» και μελέτησε τα αποτελέσματα των αιθέριων ελαίων σε πολλά είδη ασθενειών. Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, η αρωματοθεραπεία αναπτύχθηκε στις δυτικές χώρες, και το ενδιαφέρον για την συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική (CAM) άρχισε να μεγαλώνει.

Η αρωματοθεραπεία, σπάνια, προτείνεται ως βασική θεραπεία για τον καρκίνο, αλλά προτείνεται ως μια μορφή υποστηρικτικής φροντίδας για τη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του καρκίνου ή των παρενεργειών της θεραπείας του καρκίνου.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με το πώς η αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική στον καρκίνο.

Η κύρια θεωρία είναι ότι οι υποδοχείς της όσφρησης στη μύτη μπορεί να ανταποκριθούν στις οσμές των αιθέριων ελαίων, στέλνοντας μηνύματα χημικά κατά μήκος νευρικών οδών στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, που επηρεάζει τη διάθεση και την συγκίνηση. Μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν τις επιδράσεις των οσμών στο μεταιχμιακό σύστημα και στα συναισθήματα του ανθρώπου.

By PREDICT

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ