Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΤι σχέση έχουν η γιόγκα ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας

Τι σχέση έχουν η γιόγκα ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας

Τι σχέση έχουν η γιόγκα, ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας. Η γιόγκα θεωρείται από τις καλύτερες μεθόδους σωματικής άσκησης.

Η γιόγκα προσφέρει πολλές επιλογές. Δίνει στον ασκούμενο τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε 8000 ασκήσεις ανάλογα με τις ανάγκες και επιθυμίες του. Κάθε μία από αυτές τις ασκήσεις μπορεί να εκτελεστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, από πολύ χαλαρά και αργά δηλαδή στατικά ή έντονα και με μεγάλη δύναμη και κίνηση, δηλαδή, δυναμικά. Η άσκηση συνδέεται πάντοτε με την αναπνοή. Αυτό αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της γιόγκα.

Η Γιόγκα είναι 99 % άσκηση και 1 % θεωρία.

Γιόγκα σημαίνει σύνδεση και ένωση. Στη γιόγκα το σώμα με την αναπνοή είναι σε απόλυτη σύνδεση με το νου και την ψυχολογική μας κατάσταση. Η συνεργασία αυτή σώματος, αναπνοής και νου βοηθάει στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης, τόσο στην άσκηση όσο και στην καθημερινή ζωή, στις δραστηριότητές μας, στην εργασία.

Η Γιόγκα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από εμπνευσμένους ανθρώπους. Χρειαζόντουσαν αποτελεσματικές ασκήσεις για να διατηρήσουν τη σωματική και πνευματική υγεία σε μια καθιστική ζωή και παρέμεναν ακίνητοι σε πολύωρους διαλογισμούς. Η έννοια της εσωτερικής φιλοσοφίας ξεκίνησε από τον Πυθαγόρα, το γνωστό φιλόσοφο και μαθηματικό της αρχαιότητας που θεωρείται ο πατέρας της μεταφυσικής. Σύμφωνα, με τους αρχαιοελληνιστές, ο Πυθαγόρας και οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τη γιόγκα, το διαλογισμό που ονόμαζαν στοχασμό και τις πρακτικές σύνδεσης ψυχής, σώματος και νου.

Οι πρακτικές αυτές ταξίδεψαν από την αρχαία Ελλάδα στη Ινδία και από εκεί επέστρεψαν, προσφάτως, σε όλο τον Δυτικό κόσμο. Σήμερα μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Yoga πριν τον ύπνο

Πώς θεραπεύει η γιόγκα;

Γιόγκα για εγκύους και μαμάδες

Η γιόγκα θεραπεύει τις αρρυθμίες

Η διατροφή στη γιόγκα

Γιόγκα γέλιου

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

Γιόγκα και Ρέικι για την υγεία σας

Γιόγκα και υγεία

Γιόγκα και απώλεια βάρους

Τα οφέλη της γιόγκα στις ψυχιατρικές παθήσεις

Κάντε γιόγκα για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας

Η γιόγκα στη θεραπεία του καρκίνου

Οργασμός με γιόγκα

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

Γιόγκα νίντρα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤράχωμα
Επόμενο άρθροΣύνδρομο Münchausen
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ