Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΕσείς ανήκετε στη Multitasking γενιά;

Εσείς ανήκετε στη Multitasking γενιά;

Εσείς ανήκετε στην Multitasking γενιά; Αισθάνεστε τον εγκέφαλό σας να βομβαρδίζεται που πρέπει να χειρίζεστε πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα.

Μήπως τώρα τελευταία αισθάνεστε σαν ζογκλέρ;

Χτυπάει το τηλέφωνο… Είναι ο αγαπημένος σας φίλος και θέλει να πιείτε καφέ και να συζητήσετε, γιατί έχετε καιρό να τα πείτε… κι έχετε τόσα πολλά να πείτε! Αχ! Πόσο θα το θέλατε… αλλά, δυστυχώς, δεν έχετε χρόνο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βαλθεί όλοι να σας εξοντώσουν. Αισθάνεστε σαν ζογκλέρ. Τηλέφωνα, ίντερνετ, δουλειά, εθελοντισμός, συνελεύσεις, διάβασμα παιδιών και μαγείρεμα. Ταυτόχρονη ενασχόληση με χιλιάδες πράγματα. Αισθάνεστε τον εγκέφαλό σας να βομβαρδίζεται. Τι να κάνετε ανήκετε κι εσείς στη multitasking generation, που πρέπει να χειρίζεστε πολλές συσκευές και πληροφορίες ταυτόχρονα.

Multitasking από τον μπαμπά και τη μαμά

Μιλούν συνεχώς στο κινητό, φτιάχνουν ταυτόχρονα καφέ, προετοιμάζουν τα παιδιά, βλέπουν τηλεόραση, ετοιμάζονται για να πάνε στην δουλειά, διαβάζουν τα τελευταία επιστημονικά άρθρα για την δουλειά τους, μαγειρεύουν, διαβάζουν τα mail τους, πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο…Εξάντληση σκέτη, συνεχές τρέξιμο, αγώνας για την επιβίωση.

Αλλά, έχετε διαβάσει το άρθρο… που αναφέρει ότι το multitasking συνδέεται με μαθησιακές δυσκολίες, εξασθένηση της πρόσφατης μνήμης (προχθές δε θυμόσασταν το όνομά σας), αδυναμία συγκέντρωσης, ακόμη και ψυχιατρικές διαταραχές, όπως η διάσπαση της προσοχής.

Πλέον δεν αντέχεται αυτό, το μυαλουδάκι σας θα καεί. 

Η συνταγή είναι απλή. Συγκεντρωνόσαστε σε ένα πράγμα κάθε φορά, περιορίζετε το multitasking, κοιμόσαστε καλύτερα και αποφεύγετε τα φάρμακα και τις χημικές ουσίες.

Για να μετατραπεί η σημερινή δική σας multitasking generation σε αυριανή των παιδιών σας mentally generation.

Άρα λοιπόν: ΣΠΕΥΔΕΤΕ ΒΡΑΔΕΩΣ…

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την Υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Εγκεφαλική γυμναστική

Εσείς ανήκετε στην Multitasking γενιά;

Τα πλοκάμια του Internet

Είναι τα βιντεοπαιχνίδια και το διαδίκτυο κατάλληλα για τα παιδιά;

Τα παιδιά έχουν εθισμό στην τεχνολογία

Τα social media μπορεί να προκαλέσουν ψύχωση

Το διαδίκτυο βοηθάει στην υγεία

Πώς γυμνάζεται ο εγκέφαλος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ