Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΞεκάθαρος ο Υπουργός Υγείας και αποφασιστικός

Ξεκάθαρος ο Υπουργός Υγείας και αποφασιστικός

”Εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς που κρύβονται. Πείτε ό,τι θέλετε”

 

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στο συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα την ”πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας” στο οποίο παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε φραστική επίθεση από κάποιους γιατρούς, αλλά φάνηκε ότι ”δεν μασάει”, λέγοντας ”Εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς που κρύβονται. Πείτε ό,τι θέλετε”

Σύμφωνα με τον Κο Γεωργιάδη οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλοι πρέπει να μάθουν να αξιολογούνται, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, αναφερόμενος στους γιατρούς και εξήγησε ότι στόχος του είναι μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην οποία θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

Η μεταρρύθμιση, βέβαια, δεν φαίνεται ότι θα περιοριστεί στην απομάκρυνση, μόνο, των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός Υγείας, όμως είναι αποφασισμένος…

Ο  Υπουργός Υγείας, έγραψε στο twitter: «Οι φήμες περί διαλύσεως του ΕΟΠΥΥ είναι παντελώς ανυπόστατες. Συνήλθε σήμερα η επιτροπή αξιολογήσεως και παραδίδει έως 6/12 πόρισμα».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι έως τις 6 Δεκεμβρίου η επιτροπή αξιολόγησης θα έχει παραδόσει το πόρισμά της για το ποιοι γιατροί κρίνονται απαραίτητοι βάσει των ειδικοτήτων τους για να παραμείνουν στον οργανισμό.

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ