Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΗ στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική. Η καχυποψία του κοινού είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια, για τις προθέσεις των μεγάλων πολυεθνικών.

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Υπήρξαν αρκετά παραδείγματα Εγκληματικών Ενεργειών κατά της Ανθρωπότητας από αρκετές Φαρμακοβιομηχανίες. Μερικές από αυτές, τελικά, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα, μετά την πανδημία…

Το ίδιο συνέβη και με την ορμονοθεραπεία. Οι Φαρμακοβιομηχανίες έπεισαν τους γυναικολόγους ότι οι ορμόνες βελτιώνουν την εμφάνιση της γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες για πάνω από 20 χρόνια να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές ορμόνες. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η επίπτωση του καρκίνου στις συγκεκριμένες γυναίκες. Έπρεπε δηλαδή, να πεθάνουν τόσα εκατομμύρια γυναίκες για να παραδεχτούν τελικά, ότι οι ορμόνες προάγουν την καρκινογένεση;

Υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες, οι οποίες υπονομεύονται και καταπνίγονται από τις Φαρμακοβιομηχανίες, που στηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, αντί της κλασσικής χημειοθεραπείας, όμως τα κέρδη από τη διάθεση είναι τεράστια…

Η χρήση της εναλλακτικής ιατρικής έχει αυξηθεί σημαντικά, τα τελευταία χρόνια. Η εναλλακτική ιατρική ασχολείται με την αλληλεπίδρασης του νου, του σώματος και του πνεύματος και τον τρόπο ερμηνείας αυτής της σχέσης στη δυναμική της υγείας και της ασθένειας. Η εναλλακτική ιατρική είναι μια αποτελεσματική, πιο ικανοποιητική, ανθρώπινη προσέγγιση της ιατρικής που βασίζεται στο όφελος του ασθενούς ακολουθώντας τις καλές ιατρικές πρακτικές με επιστημονικό τρόπο.

Η συμβατική ιατρική δεν είναι, πολλές φορές, αποτελεσματική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση της εναλλακτικής ιατρικής βρίσκεται σε άνοδο.

Οι πιο συχνές εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες

Βελονισμός: Αυτή είναι μια τεχνική παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής που χρησιμοποιεί βελόνες για να διεγείρει συγκεκριμένα σημεία στο σώμα. Το άτομο που κάνει αυτή τη θεραπεία (βελονιστής) κολλάει λεπτές, αποστειρωμένες βελόνες στο δέρμα σας. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι ο βελονισμός μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία μιας σειράς καταστάσεων, όπως ο πόνος στον αυχένα και στην πλάτη, η ναυτία, το άγχος, η κατάθλιψη, η αϋπνία, η στειρότητα και άλλα.

Μασάζ: Το μασάζ προκαλεί χαλάρωση, η οποία είναι μια ακούσια, αλλά προβλέψιμη απόκριση του νευρικού συστήματος στις τεχνικές μασάζ και στην αφή. Μηχανικές αποκρίσεις είναι οι φυσικές επιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα όταν ασκείται πίεση στους μαλακούς ιστούς. Το μασάζ χαλαρώνει τον μυϊκό ιστό και μειώνονται, έτσι, οι επώδυνες συσπάσεις και οι σπασμοί. Το μασάζ μπορεί, επίσης, να μειώσει τη συμπίεση των νεύρων. Το άγγιγμα του δέρματος ή η άσκηση πίεσης χαλαρώνει τους μυς, τους τένοντες και τους συνδέσμους. Τα όργανα του σώματος μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από το μασάζ, καθώς μοιράζονται τις νευρολογικές οδούς πόνου με τους μυς, τα οστά και τα νεύρα.

Ομοιοπαθητική: Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον ασθενή σα σύνολο και θεραπεύει το άτομο κι όχι μόνο την ασθένεια. Η Ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή ότι μια ουσία, που σε μεγάλες δόσεις προκαλεί τα συμπτώματα μιας ασθένειας, μπορεί να χορηγηθεί σε ελάχιστες δόσεις για να ανακουφίσει από τα ίδια συμπτώματα. Αυτό συχνά μεταφράζεται ως «τα όμοια θεραπεύουν όμοια». Η Ομοιοπαθητική χορηγεί ελάχιστες δόσεις φαρμάκου για τη θεραπεία. Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει το άτομο, λαμβάνοντας υπόψη τα ψυχικά και φυσικά χαρακτηριστικά του.

Γιόγκα: Η Γιόγκα είναι μία φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική ή μαθητεία που προέρχεται από την Ινδία. Η Γιόγκα βοηθάει στη βελτίωση της σωματικής κατάστασης, αλλά αυξάνει και ευλυγισία των μυών και της σπονδυλικής στήλης και δρα θεραπευτικά σε ασθένειες, όπως η οστεοαρθρίτιδα, βοηθά στην καλύτερη ισορροπία και στάση του σώματος, μειώνει το άγχος μέσω του διαλογισμού και της αποκέντρωσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος που οδηγεί σε υγεία, ευεξία και ενέργεια, καθώς και στη μείωση του περιττού βάρους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και το μεταβολισμό. Η Γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης που δεν εστιάζει μόνο στην φυσική κατάσταση, αλλά και στο πνεύμα. Τα οφέλη από τη γιόγκα είναι πολλαπλά και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Tai Chi: Το τάι τσι τσουάν χρησιμοποιείται ενίοτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Ανακουφίζει από το στρες χάρη στην απελευθέρωση ενδορφινών, ενδυναμώνει τις γνωστικές ικανότητες, βελτιώνει την ευλυγισία, βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό και ενδυναμώνει τη φυσική κατάσταση και την άμυνα. Όπως συμβαίνει με όλες τις μορφές άσκησης, το Tai Chi ενισχύει τη φυσική κατάσταση και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Qigong: Το Qigong είναι μία άσκηση που προέρχεται από την Κίνα με πρώτες αναφορές πριν από 4.000 χρόνια. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται θεραπευτικά σα μέσο πρόληψης και αποκατάστασης και συνδυάζεται συχνά με τον βελονισμό. Αποτελεί μία εύκολη πρακτική συγχρονισμού της αναπνοής με την κίνηση και περιλαμβάνει ασκήσεις για την τόνωση της αναπνοής και τη βελτίωση της αιματικής και της λεμφικής ροής. Οι ασκήσεις Qigong μπορούν να εκτελούνται από όρθια, καθιστή, ή ξαπλωτή θέση και είναι στην ίδια κατηγορία ασκήσεων με τη γιόγκα, το pilates, το aikido και το tai chi. Η έρευνα δείχνει ότι το τσιγκόνγκ βελτιώνει την υγεία βελτιώνοντας την ανοσολογική λειτουργία. Μειώνει τα επίπεδα άγχους και τα επίπεδα της φλεγμονής, ενισχύει τους αναπνευστικούς μύες και αυξάνει την ικανότητα αερισμού των πνευμόνων, όπως μετριέται μέσω της ποσότητας αέρα που εισπνέεται σε ένα λεπτό ή εκπνέεται ακαριαία.

Διατροφή: Η τροφή μας είναι το φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Υπάρχουν αντιφλεγμονώδεις τροφές, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτοθρεπτικές ουσίες για τη μείωση του πόνου που μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τη φθορά στα κύτταρα, και αντιοξειδωτικές τροφές που προλαμβάνουν και θεραπεύουν πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Υπάρχουν πολλές συνταγές για θεραπεία…

Συμπληρώματα διατροφής: Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ωφελήσουν, επίσης, στην πρόληψη και θεραπεία των χρόνιων ασθενειών. Σύμφωνα με τις έρευνες μπορούν να αντικαταστήσουν κάθε χημικό φάρμακο και το κυριότερο δεν έχουν καμιά παρενέργεια. Υπολογίζεται ότι το 80% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής. Μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας.

Χειροπρακτική Ιατρική: Αυτή η πρακτική εστιάζει, κυρίως, στη σπονδυλική στήλη. Ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας που ονομάζεται χειροπράκτης χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές για να αποκαταστήσει τη σπονδυλική στήλη ή άλλα μέρη του σώματος, έτσι, ώστε να είναι σε σωστή κατάσταση και λειτουργία. Ο στόχος της χειροπρακτικής ιατρικής είναι να απαλύνει τον πόνο, να βελτιώσει τη λειτουργία του σώματος και να βοηθήσει το σώμα να αυτοθεραπευθεί φυσικά. Η χειροπρακτική είναι θεραπευτική για τον τον πόνο στη μέση. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι η χειροπρακτική μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμη για μια σειρά από άλλες παθήσεις, όπως πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα και προβλήματα στις αρθρώσεις.

Ενεργειακές θεραπείες: Αυτές επικεντρώνονται στα ενεργειακά πεδία που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν μέσα και γύρω από το σώμα.

Μερικές ενεργειακές θεραπείες

Θεραπεία Μαγνητικού Πεδίου. Αυτή χρησιμοποιεί μαγνητικά ή ηλεκτρικά πεδία για τη θεραπεία μιας σειράς μυοσκελετικών προβλημάτων. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να λειτουργήσει στην οστεοαρθρίτιδα και άλλες καταστάσεις που προκαλούν πόνο. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει, ακόμη, ότι μπορεί να βοηθήσει τα κατάγματα να επουλωθούν γρηγορότερα. Η θεραπεία με μαγνητικά πεδία μπορεί να μην είναι ασφαλής εάν έχετε εμφυτευόμενη καρδιακή συσκευή.

Ρέικι. Όσοι εφαρμόζουν αυτήν την εναλλακτική θεραπεία πιστεύουν ότι αξιοποιεί τη φυσική ενέργεια του σώματος για να επιταχύνει την επούλωση. Ο ασκούμενος αιωρείται με τα χέρια του πάνω από το σώμα σας ή τα τοποθετεί ελαφρά στο δέρμα σας. Ο στόχος είναι να διοχετευτεί ενέργεια μέσω των χεριών τους στο σώμα σας για να προωθηθεί η θεραπεία.

Θεραπευτικό άγγιγμα. Εδώ, ένας θεραπευτής χρησιμοποιεί τη θεραπευτική του ενέργεια για να εντοπίσει και να επιδιορθώσει ανισορροπίες στο ενεργειακό πεδίο ενός ατόμου. Έρευνες δείχνουν ότι το θεραπευτικό άγγιγμα μπορεί να μειώσει το άγχος σε άτομα που έχουν καρκίνο. Μπορεί, επίσης, να αυξήσει την αίσθηση της ευεξίας.

Αγιουρβεδική Ιατρική
Η Αγιουρβέδα είναι ένα από τα παλαιότερα ιατρικά συστήματα στον κόσμο. Ξεκίνησε στην Ινδία πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, ευρέως. Βασίζεται σε βότανα, ειδικές δίαιτες και μοναδικές πρακτικές για τη θεραπεία ασθενειών.

Τα συχνότερα συμπτώματα για τα οποία κάποιος επισκέπτεται έναν ιατρό

Αϋπνία

Πόνος

Διαταραχές διάθεσης

Στρες

Ανησυχία

Απώλεια ή αύξηση βάρους

Διαγνωσμένες και/ή χρόνιες παθήσεις

Μια μελέτη του 2020 National Library of Medicine (πατήστε, εδώ, για το σύνδεσμο) διαπίστωσε ότι το 62,5 τοις εκατό των ατόμων κάτω των 40 ετών με καρκίνο του μαστού έκαναν εναλλακτικές θεραπείες. Μια έρευνα του 2017 έδειξε ότι το 31 τοις εκατό των Πορτογάλων ασθενών με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ακολουθούν, μόνο, εναλλακτικές θεραπείες (πατήστε, εδώ, για το σύνδεσμο).

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018, η εμπιστοσύνη των ασθενών στους συμβατικούς γιατρούς μειώνεται (πατήστε, εδώ, για το σύνδεσμο).

Οι ασθενείς θέλουν να ακολουθούν, πια, φυσικές θεραπείες.

Τα χημικά φάρμακα για τη σωματική, καθώς και την ψυχική υγεία έχουν πολλές παρενέργειες:

κόπωση

αύξηση ή απώλεια βάρους

αλλαγές στη διάθεση

απώλεια της σεξουαλικής ορμής

στομαχική ανακατοσούρα

δυσκολία στον ύπνο

Οι ασθενείς στρέφονται σε κάτι φυσικό για να αποφύγουν αυτές τις παρενέργειες, όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός, για να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους. Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους τόσο ώστε κάποιος να μην χρειάζεται να πάρει φάρμακα.

Μια μετανάλυση του 2018 με δεδομένα από περισσότερους από 20.000 ασθενείς έδειξε ότι ο βελονισμός είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το χρόνιο μυοσκελετικό πόνο, τον πονοκέφαλο και τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας (πατήστε, εδώ, για το σύνδεσμο).

Μια άλλη μελέτη του 2018 ανέδειξε ότι ο διαλογισμός μειώνει τη φλεγμονή (πατήστε, εδώ, για το σύνδεσμο).

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες για να διατηρήσετε και να επανακτήσετε την Υγεία σας.

Η εναλλακτική ιατρική έχει κερδίσει μεγάλο έδαφος, λόγω των παρενεργειών των φαρμάκων της συμβατικής ιατρικής, την έλλειψη πλήρους ύφεσης από χρόνιες ασθένειες, το υψηλό κόστος νέων φαρμάκων και τις αναδυόμενες νέες ασθένειες. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι προτιμούν την εναλλακτική ιατρική. Οι σημαντικοί τομείς της εναλλακτικής ιατρικής περιλαμβάνουν θεραπείες νου-σώματος και φυσικές θεραπείες, καθώς, η φύση μας έχει προικίσει με αφθονία αποτελεσματικών ενεργών φυτοχημικών προϊόντων. Αυτά τα φυτοχημικά έχουν πολυάριθμα ειδικά κλινικά οφέλη για την υγεία, όπως αντιοξειδωτικά, αντιδιαβητικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά, αντιμολυσματικά και αναλγητικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, η εναλλακτική ιατρική είναι εύκολα προσβάσιμη, οικονομικά προσιτή, τις περισσότερες φορές μη επεμβατική και το κυριότερο προσφέρει μια άριστη ποιότητα ζωής.

Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου

Διαβάστε, επίσης,

Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Η Ιατρική του emedi

Η αυτοθεραπεία για όλες τις ασθένειες

Ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής για όλες τις ασθένειες

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Γιατί πρέπει να προτιμούμε τις φυσικές ιατρικές θεραπείες

Η θεραπεία του καρκίνου με πεπτίδια

Μία συνταγή για τη θεραπεία του καρκίνου

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Πότε είναι επιζήμια η αντικαρκινική θεραπεία;

Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπεία

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Η Ιατρική του emedi

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Ποιες είναι οι αλκαλικές και ποιες οι όξινες τροφές

Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου

Φυτό της Κρήτης που θεραπεύει τον καρκίνο σε 12 ώρες

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ