Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΥγεία από το φαρμακείο της φύσης

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Σταματήστε να παίρνετε τόσα πολλά φάρμακα

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Ο άνθρωπος γεννιέται υγιής. Αν εξαιρέσει κανείς τις νόσους από τη γέννηση και την κληρονομικότητα, ο άνθρωπος θα μπορούσε να παραμείνει για πάρα πολλά χρόνια υγιής.

Μάθετε να ζείτε χωρίς φάρμακα

Πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα προκαλούν ασθένειες και αλλεργίες. Εσείς γιατί τα παίρνετε τόσο εύκολα; Αν αποφεύγατε τα περισσότερα από τα φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα θα αποφεύγατε και τις περισσότερες ασθένειες.

Η υπερκατανάλωση φαρμάκων είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές της εποχής μας. Με τα φάρμακα υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει πιο πολύ ο ασθενής… Είναι χειρότερη η θεραπεία από την ίδια την ασθένεια…

Τα περισσότερα φάρμακα ακόμη κι αυτά που φαίνονται αθώα, όταν τα παίρνετε ανεξέλεγκτα, ενώ κάποια μπορούν να θεραπεύουν προσωρινά μια ασθένεια, προκαλούν μακροπρόθεσμα μία άλλη πολύ πιο επικίνδυνη.

Στην Ελλάδα ξοδεύονται κάθε χρόνο πολλά χρήματα για αντιβιοτικά και άχρηστα θεραπευτικά ιδιοσκευάσματα. Η μανία των Νεοελλήνων για τα φάρμακα, τα αντιβιοτικά, τα ηρεμιστικά και κάθε είδους χαπάκια είναι απερίγραπτη.


Και τι μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά;

Σκύψτε προσεκτικά στη γη και μαζέψτε τα πιο πολύτιμα, τα πιο ανόθευτα, τα πιο φθηνά και πιο αποτελεσματικά φάρμακα που η φύση σας προσφέρει… Βότανα και φυτά που μπορείτε να βρείτε στην εξοχή αν ψάξετε λίγο…

Όλοι γνωρίζετε ότι στη φύση υπάρχει το καλύτερο φαρμακείο, όπου τα φάρμακα, δηλαδή τα φυτά, τα βότανα, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν πολύ πιο σίγουρη θεραπευτική επίδραση στον οργανισμό μας, από τα κάθε λογής χάπια.

Αν δεν έχετε τη διάθεση, το χρόνο και την υπομονή, προς Θεού, μην καταφεύγετε στην εύκολη λύση. Γιατί την ευθύνη για τον εαυτό σας την έχετε εσείς.

Ασχοληθείτε με τις σοφές θεραπείες που μας προσφέρει η φύση, με τις πιο δοκιμασμένες συνταγές που έχουν καταγραφεί. Φαρμακευτικά ροφήματα, κομπρέσες και ιαματικά μπάνια με φυτά.

Ρωτήστε τους ειδικούς που ασχολούνται μια ζωή με τα θεραπευτικά βότανα. Ακούστε τις ιστορίες τους που άντεξαν ως εμάς μέσα από τους αιώνες και που τα χημικά παράγωγα προσπαθούν να μιμηθούν αυτές τις ιδιότητες των φαρμακευτικών βοτάνων.

Μερικά από τα βότανα μπορείτε να τα φυτέψετε στον κήπο σας, στη βεράντα και το μπλκόνι σας.

Πολλά τα βρίσκετε στα μανάβικα και άλλα μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία και βοτανοπώλες, αλλά και καταστήματα μπαχαρικών.

Η θεραπευτική ικανότητα των βοτάνων, είναι επισημονικά αποδεκτή.

Τα 4.000 χρήσιμα φαρμακευτικά βότανα που φυτρώνουν στην Ελλάδα δεν είναι τα βότανα της μάγισσας.

Και τώρα ένα μυστικό που το ξέρουν όλοι… Οι ξένοι που έρχονται σαν τουρίστες φορτώνουν ολόκληρα φορτηγά από ελληνικά βότανα…


Η αληθινή Ιατρική

Από τον Ιπποκράτη μέχρι το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο τα βότανα ήταν τα φάρμακα των ανθρώπων για τις περισσότερες ασθένειες. Φάρμακα από τη φύση με θειώδη ετεροσίδια ή επτανόλες, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο, τη ρέβα, το κάρδαμο, το ραπανάκι, το σινάπι και τη βρούβα, φάρμακα με βλεννοπηκτίνες και γλυκίδια, όπως την αλθαία, την κυδωνιά, τη σόγια, το κριθάρι, την μποράντζα και την αγριάδα, αλλά και φάρμακα της φύσης με βιταμίνες, όπως τα καρότα, το τριφύλλι, ο μαϊντανός, το σπανάκι. Τα αιθέρια έλαια και τις ρητίνες τις έπαιρναν από την αχιλαία την χιλιόφυλλη, την αγγελική την αρχαγγελική, την αρτεμησία τη δρακόντιο, από την καλέντουλα, το καναβούρι και τα χρυσάνθεμα.

Μέχρι που άρχισαν να ανθίζουν οι χημικές βιομηχανίες… Και επειδή τα φάρμακα της φύσης δεν έφταναν, αφού φούντωσε η παραγωγή, άρχισαν να χρησιμοποιούν τις συνθετικές πρώτες ύλες, τα υποκατάστατα και τις συνθετικές τροφές….

Κι έτσι φούντωσε και η πολυφαρμακία… Το ίδιο, όμως και οι αρρώστιες…

Όμως, η ανάγκη της επιστροφής στη φύση έγινε πολύ μεγάλη πια.

Τα φυτά, οι ρίζες τους, τα φύλλα τους και οι σπόροι διαθέτουν πιο δραστικές θεραπευτικές ιδιότητες από τα συνθετικά φάρμακα και έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι άλλωστε απίθανο όμορφο να διαλέγετε τη θεραπεία σας από τον κήπο σας, το βουνό και τα χωράφια σας και να μην εμπιστεύεστε την υγεία σας σε άγνωστες, απρόσωπες χημικές ουσίες.

Οι γιατροί και περισσότερο από όλους πιο πολύ οι ογκολόγοι άρχισαν να στρέφονται στα φυτά, αφού είδαν την αναποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας και τον κίνδυνο που έχουν οι ασθενείς με αυτή και αναζητούν νέες ουσίες που θα θεραπεύσουν τον καρκίνο, χωρίς θανατηφόρες παρενέργειες.


Τα συνθετικά βότανα δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα

Για παράδειγμα το τσίνσενγκ δρα αποτελεσματικά στη φυσική του μορφή στον καρκίνο. Η ρίζα του φυτού ραουφόλια όταν μασιέται ηρεμεί τα νεύρα.  Και στις δύο περιπτώσεις όταν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες προσπάθησαν να παράγουν συνθετικά τις ουσίες των δύο βοτάνων τα βότανα που κατασκεύασαν είχαν παρενέργειες.

Τα φυτά, όπως είναι στη φύση είναι πιο αποτελεσματικά από τα χημικά και χωρίς πρόσθετα και παρενέργειες.


Αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι μαγικά…

Τα περισσότερα βότανα δρουν σε όλο τον ανθρώπινο οργανισμό και σκοπός τους είναι να επαναφέρουν τη φυσική ισορροπία των λειτουργιών του σώματος με αποτέλεσμα την εξασφάλιση της υγείας.

Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται και από το είδος της ζωής που κάνουμε, αλλά και από τη διατροφή μας.

Δρουν αργά και λιγότερα βίαια από τα φάρμακα και φυσικά έχουν μόνιμα αποτελέσματα. Τα βότανα βοηθούν το σώμα μας να θεραπευθεί μόνο του και αυτή η θεραπεία θέλει χρόνο. Τα βότανα περιέχουν μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία και οικοδομούν τον οργανισμό μας.

Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και κακά βότανα με δυσάρεστα αποτελέσματα που είναι δηλητήρια…

Διαβάστε, επίσης,

Τι είναι τα φυτοχημικά

Το Φαρμακείο του Θεού

Τροφές φάρμακα

Σύγχρονα φάρμακα φτιαγμένα από τη φύση

Φάρμακα και ηλικιωμένοι

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Η Ιατρική του emedi

Φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα

Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα

Γιατί τα φυτά είναι καλύτερα από τα χημικά

www.emedi.gr

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ