Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Αλλεργία στο σπέρμα

Αλλεργία στο σπέρμα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται λίγη ώρα μετά την επαφή και μπορεί να είναι περιορισμένα στα γεννητικά όργανα της γυναίκας.

Αλλεργία στο σπέρμα

Η χρήση προφυλακτικού είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα.

Πρόκειται για την κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός της γυναίκας εκλαμβάνει το σπέρμα του συντρόφου της ως κοινό αλλεργιογόνο και σχηματίζει IgE αντισώματα (παράγονται σε περίπτωση αλλεργίας αντί των φυσιολογικών), προκαλώντας διάφορα συμπτώματα. 

Η αντίδραση προκαλείται από το σπέρμα ενός συγκεκριμένου συντρόφου και είναι δυνατόν να εμφανιστεί ξαφνικά, ενώ πριν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον ίδιο σύντροφο. Θεωρείται σπάνια, σύμφωνα όμως με μεγάλη μελέτη που έχει γίνει στις ΗΠΑ η συχνότητα του προβλήματος έχει μάλλον υποτιμηθεί.

Συμπτώματα αλλεργίας στο σπέρμα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται λίγη ώρα μετά την επαφή και μπορεί να είναι περιορισμένα στα γεννητικά όργανα της γυναίκας (ερεθισμός, οίδημα, κνησμός, κάψιμο), τα οποία παραμένουν για λίγες ώρες, είτε να λάβουν γενικευμένη μορφή (ήπιο ή σοβαρό αλλεργικό σοκ) με εμφάνιση κνίδωσης σε όλο το σώμα, πρόκληση ρινίτιδας ή/και άσθματος, υπότασης κ.ά., η οποία κορυφώνεται μέσα σε μερικά λεπτά. Aν έχετε την υποψία ότι πάσχετε από αλλεργία στο σπέρμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν αλλεργιολόγο, αφού η σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Διάγνωση & αντιμετώπιση αλλεργίας στο σπέρμα

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με βάση το ιστορικό, αλλά, ο γιατρός μπορεί να διενεργήσει και αλλεργικές δοκιμασίες με το σπέρμα του σεξουαλικού συντρόφου. Το πιο χαρακτηριστικό «σημάδι» είναι ότι δεν προκαλούνται συμπτώματα μετά τη σεξουαλική επαφή με χρήση προφυλακτικού από τον άντρα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε συνυπάρχει στη γυναίκα αλλεργία στο λάστιχο.

Η χρήση προφυλακτικού είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα, αφού, ακόμα και αν υπάρχει αλλεργία στο λάστιχο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προφυλακτικά άλλης σύστασης (latex-free).

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τα φάρμακα που προκαλούν χολολιθίαση

Όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμήσετε το άσθμα

Χρήσιμες πληροφορίες για τον ορθοκολικό καρκίνο

Προσοχή!!! Σταματήστε να κάνετε απεικονιστικές εξετάσεις με σκιαγραφικά

Τα χημικά φάρμακα βλάπτουν τον εγκέφαλό σας

Τα φάρμακα προκαλούν ανεπάρκεια βιταμινών

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Χρήσιμες πληροφορίες για τις αλλεργίες

Τα καλύτερα βότανα για φυσικές θεραπείες

Νέο τεστ για την αλλεργία

Λάδι για τις αλλεργίες

Αλλεργία στην πενικιλλίνη

Αναφυλαξία

Τι να κάνετε αν έχετε αλλεργίες

Τα συχνότερα αλλεργιογόνα

Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να διατηρήσετε την υγεία του λεμφικού σας συστήματος

Πώς να διατηρήσετε την υγεία του λεμφικού σας συστήματος. Φροντίστε την υγεία του λεμφικού σας συστήματος και παραμείνετε υγιείς Παρόμοια με τον τρόπο με τον...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ