Υπογονιμότητα: Απλές θεραπείες υπογονιμότητας. Ποιες είναι οι πιο απλές θεραπείες υπογονιμότητας που δεν έχουν τόσες παρενέργειες;
Aπλές θεραπείες υπογονιμότητας
-Πρόκληση Ωοθυλακιορρηξίας
Ενδείκνυται σε γυναίκες με διαταραχές ωοθυλακιορρηξίας, δηλαδή, γυναίκες που έχουν άτακτη ή καθόλου περίοδο. Στόχος είναι η διόρθωση της ωοθυλακιορρηκτικής διαταραχής χορηγώντας φάρμακα είτε από το στόμα (κλομιφαίνη) είτε με τη μορφή ενέσεων (FSH/follicle stimulating hormone/ωοθυλακιοτρόπος ορμόνης). Με υπερηχογραφικό έλεγχο παρακολουθείτε την ανάπτυξη των ωοθυλακίων και όταν κάποιο από αυτά γίνει μεγαλύτερο από 17 mm μπορείτε να προγραμματίσετε την επαφή με το σύζυγο. Πιθανότητες επιτυχίας 6 – 10% ανά κύκλο παρακολούθησης. Πιθανότητα πολύδυμης κύησης 10-20%.
–Πρόκληση Ωοθυλακιορρηξίας και Ενδομήτριος Σπερματέγχυση (IUI-Intrauterine insemination)
Ενδείκνυται σε γυναίκες στις οποίες έχει αποτύχει η προηγούμενη θεραπεία, καθώς, επίσης, σε περιπτώσεις ανεξήγητης υπογονιμότητας, τραχηλικού παράγοντα και ήπια προβλήματα ανδρικού παράγοντα, όπως ήπιες διαταραχές σπερμοδιαγράμματος.
Η φαρμακευτική αγωγή και η παρακολούθηση είναι η ίδια όπως και στην προηγούμενη θεραπεία, μόνο που αντί επαφής, ο σύζυγος δίνει σπέρμα στο εργαστήριο, το οποίο αφού επεξεργαστεί με ειδικές τεχνικές τοποθετείται διατραχηλικά μέσα στη μήτρα. Πιθανότητες επιτυχίας 8 – 18%. Πιθανότητες πολύδυμης κύησης 10 – 25%.
Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για την υπογονιμότητα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε το Υψηλής Ποιότητας Συμπλήρωμα Διατροφής για την υπογονιμότητα
Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό
Διαβάστε, επίσης,
Γιατί μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος;
Ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξετε το φύλο του μωρού σας
Νέο διαγνωστικό τεστ για την εξωσωματική
Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο η εξωσωματική γονιμοποίηση;