Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΤα θετικά του Facebook στην ψυχολογία

Τα θετικά του Facebook στην ψυχολογία

Τα θετικά του Facebook στην ψυχολογία. Ποιες είναι οι θετικές επιδράσεις του Facebook στη ζωή και στην ψυχολογία μας;
Οι θετικές επιδράσεις του facebook στην ψυχολογία
Ποια είναι τα θετικά του Facebook στη ψυχολογία μας; Σε μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Cornel στις ΗΠΑ, συμπέραναν ότι τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο faceboοk έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Το facebook, ως γνωστό, έχει και τους πολέμιούς του. Έρχεται, λοιπόν, η πρώτη επίσημη επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει, ότι το facebοok έχει ιδιαίτερα θετικές επιδράσεις στην ψυχολογία και στην ανάπτυξη ενός καλύτερου εαυτού. Αυτό συμβαίνει, γιατί το facebοok μπορεί να αποδώσει μόνο τη θετική πλευρά του εαυτού μας. Προβάλλει την πιο όμορφη, αφού μπορεί κάποιος να φιλτράρει οτιδήποτε μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται άσχημα. Εξάλλου, ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει μόνο τις καλύτερες φωτογραφίες και να κρύβει ψεγάδια που φαίνονται στο φως του ήλιου και τον καθρέφτη.
Επίσης, το Facebook μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της επικοινωνίας με φίλους και συγγενικά πρόσωπα, οι οποίοι μπορεί να ζουν μακριά. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους ανθρώπους συναισθηματική στήριξη σε δύσκολες περιόδους, χάρη στη γρήγορη και αποτελεσματική τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Μπορεί να περιορίσει το αίσθημα της μοναξιάς και της “αποκοπής από τον υπόλοιπο κόσμο”, γεγονός που είναι ωφέλιμο για την ψυχική υγεία. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ιστότοποι, όπως το Facebook βοηθούν στο πρόβλημα της νοσταλγίας κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου που το άτομο απομακρύνεται από τους στενούς του φίλους και τους συγγενείς. Αυτό ευνοεί ιδιαιτέρως τους φοιτητές πανεπιστημίων που μετακομίζουν σε νεαρή ηλικία για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι τους.
Το social networking μπορεί να βοηθήσει τους εσωστρεφείς ανθρώπους να επικοινωνούν με μεγαλύτερη άνεση με άλλους ανθρώπους, καθώς, τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λιγότερο φόβο συγκριτικά με τη face-to-face επαφή.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Positive-effects-of-Facebook.png
Βιβλιογραφία
Harley Therapy™ Mental Health Blog
Διαβάστε επίσης,
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ