Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΠου ωφελεί το κόκκινο κρασί

Που ωφελεί το κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί έχει πολλά οφέλη για την υγεία

 Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού

-Το κόκκινο κρασί ανεβάζει την καλή χοληστερίνη HDL και μειώνει τις θρομβώσεις.

-Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο δέρμα των κόκκινων σταφυλιών και έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν δραστικό βιολογικό παράγοντα που μπορεί να προσφέρει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, το διαβήτη τύπου 2 και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

-Εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν in vitro στα ανθρώπινα κύτταρα έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη επηρέασε τη μορφή και τη λειτουργία των κυττάρων λίπους. Η ρεσβερατρόλη μπλόκαρε τα ανώριμα κύτταρα λίπους από την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση, κάτι που με τη σειρά του επηρέασε την ικανότητα των λιποκυττάρων να λειτουργήσουν.

-Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η ρεσβερατρόλη τόνωσε την πρόσληψη γλυκόζης στα ανθρώπινα λιπώδη κύτταρα και μπλόκαρε τη μετατροπή της σε λίπος. Επιπλέον η ρεσβερατρόλη είχε θετικές επιδράσεις στη σιρτουίνη 1.

Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και άλλων μεταβολικών συμπτωμάτων, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το κλειδί λένε βέβαια οι ερευνητές δεν είναι η ρεσβερατρόλη, αφού θα χρειαζόταν να πίνουμε πολλά μπουκάλια κόκκινο κρασί για να αποκομίζουμε τα οφέλη για την καρδιά.

Οι πολυφαινόλες είναι αυτές που προστατεύουν τα αγγεία από τις θρομβώσεις. Το κόκκινο κρασί θεωρείται τόσο αποτελεσματικό όσο και η ασπιρίνη.

Δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα είναι αρκετό.

Να τονίσουμε ότι πολύτιμες πολυφαινόλες υπάρχουν και στη μαύρη μπίρα.


Δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα για γερή καρδιά

Σε άλλη μελέτη ερευνητές από το Ισραηλινό Institute of Technology στη Χάιφα διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρασί βελτίωσε την υγεία των κυττάρων στα αιμοφόρα αγγεία. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι «η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού για 21 συνεχόμενες ημέρες ενισχύει σημαντικά την αγγειακή ενδοθηλιακή λειτουργία, που σημαίνει ότι βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος και την υγεία της καρδιάς.

Η συχνότητα των καρδιαγγειακών νοσημάτων πέφτει σε πληθυσμούς που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρασιού. Η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού κάνει καλό στην καρδιά.

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΚόκκινη Άμπελος
Επόμενο άρθροΠώς θεραπεύει το κόκκινο χρώμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιμορραγία από το αυτί

Αιμορραγία από το αυτί. Εάν το αυτί σας αρχίσει να αιμορραγεί, μπορεί να είναι ανησυχητικό. Εάν το αυτί σας αιμορραγεί, η αιμορραγία αυτή μπορεί να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ