Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΚρέμες από δηλητήριο φιδιών

Κρέμες από δηλητήριο φιδιών

Κρέμες από δηλητήριο φιδιών. Τι δείχνουν οι έρευνες για αυτά τα προϊόντα και ποια τα αποτελέσματα για το πρόσωπο.

Αντιρυτιδική θεραπεία από δηλητήριο φιδιού

Μία δηλητηριώδης οχιά, η Viper Temple (φίδι που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη) μπορεί να σκοτώσει ένα ποντίκι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τώρα, το θανατηφόρο δηλητήριο του φιδιού, που μπορεί να προκαλέσει παράλυση, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ρυτίδων.

Μήπως αυτό σημαίνει αντίο στο Botox;

Πριν από τέσσερα χρόνια, περίπου, οι επιστήμονες από μια ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Pentapharm, ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της αντιγήρανσης και της παράλυσης που προκαλεί το δηλητήριο της οχιάς, με εξετάσεις που έκαναν σε φύλακες μιας Βραζιλιάνικης φάρμας φιδιών.

Μετά, σκέφτηκαν αν η οχιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τις ρυτίδες στα μάτια και στο μέτωπο. Έτσι, αναπτύχθηκε ένα συνθετικό τριπεπτίδιο, που μιμείται την πρωτεΐνη στο δηλητήριο, που είναι υπεύθυνη για την αναστολή της νευρομυϊκής δραστηριότητας. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, χαλαρώνει τους μυς, που είναι υπεύθυνοι για το συνοφρύωμα και τους μορφασμούς, οι οποίοι οδηγούν σε βαθιές ρυτίδες.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι snake-venom-3.jpg

Οι κλινικές δοκιμές με 45 γυναίκες σε διάστημα 28 ημερών, έδειξαν ότι η κρέμα μείωσε το βάθος των ρυτίδων ”πόδι της χήνας” κατά τουλάχιστον 8% και τις γραμμές του μετώπου κατά 52%.

Είναι πιθανό ότι ο τοπικός ορός να  μπορεί, σε κάποιο βαθμό, να διαπεράσει το δέρμα, αλλά η ικανότητά του να απορριφθεί σε επαρκείς ποσότητες και στους σωστούς μυς, πιθανώς, να περιορίζει τα οφέλη να είναι παρόμοια με του Botox.

Πάντως, είναι μια λύση για όσους έχουν φοβία με τις ενέσεις. Μετά από, περίπου, τρεις εβδομάδες, συνεπούς εφαρμογής, οι χρήστες παρατήρησαν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Άλλωστε, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες ψάχνουν να βρουν τρόπους μέγιστης απορρόφησης του δηλητηρίου από το δέρμα, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ίδια με αυτά του Botox, οπότε το γεγονός ότι οι κρέμες από δηλητήριο φιδιών να ανακτήσουν το Botox στο μέλλον είναι πολύ πιθανό, αν λάβει κάποιος υπόψη του, ότι όλοι αναζητούν πια φυσικές και μη επεμβατικές θεραπείες.

Παραγγείλτε τις καλύτερες βιολογικές κρέμες προσώπου για τις ρυτίδες και όχι μόνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τις καλύτερες βιολογικές κρέμες προσώπου για τις ρυτίδες

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 2-3-1024x336.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μασάζ με φίδια

Παράξενα συστατικά θεραπεύουν αρρώστιες των ανθρώπων

Θεραπεία προσώπου με ζωντανά σαλιγκάρια

Δώστε πνοή στο δέρμα σας

Μάθετε να ελέγχετε τα γονίδιά σας για να παραμείνετε νέοι

Η γήρανση είναι αναστρέψιμη

Ενέσιμα εμφυτεύματα για αντιγήρανση

Φωτοανανέωση για τις ρυτίδες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ