Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Λευκή μελιά

Το γιατρικό της μήτρας…

 

Λευκή μελιά – Fraxinus americana

Το όνομα άσπρη μελιά προέρχεται από το χρώμα της κάτω πλευράς των φύλλων του δέντρου. Η κάτω πλευρά των φύλλων της λευκής μελιάς έχει ελαφρύτερο  χρώμα από την πάνω. Η λευκή μελιά ευδοκιμεί σε υγρές ορεινές περιοχές
Το ξύλο της είναι άσπρο και αρκετά πυκνό και στην Αμερική χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ροπάλων του μπέιζμπολ και για λαβές εργαλείων. Το ξύλο είναι επίσης κατάλληλο για  έπιπλα και το δάπεδα. Οι ξυλουργοί  χρησιμοποιούν την ξυλεία, κυρίως, για εσωτερικές χρήσεις, λόγω της υψηλή φθαρτότητάς του όταν έρθει  σε επαφή με το χώμα του εδάφους. Επίσης, χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν παγίδες αστακού, ηλεκτρικές κιθάρες, καθώς και  τόξα, αν επεξεργαστεί σωστά.

Επίσης χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό δέντρο στη Βόρεια Αμερική.

Στην ιατρική χορηγείται σε περιπτώσεις υπερτροφίας της μήτρας, ινομυώματα, πρόπτωση και όγκους μήτρας.

Στην ομοιοπαθητική ανήκει στα οργανικά φάρμακα πρώτου βαθμού, τονώνει την μήτρα ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως όγκους με αίσθηση καθοδικής πίεσης.

Επίσης, χρησιμοποιείται για πληγές στα χείλη από πυρετό, κράμπες στα πόδια, ρίγη και εξάψεις και στο βρεφικό έκζεμα.

Είναι αποτελεσματικό για πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, για την  κατάθλιψη, την ανησυχία και το  άγχος και στη γυναίκα  για την λευκόρροια και την δυσμηνόρροια και για κράμπες στα πόδια.

Δοσολογία:  Δέκα με δεκαπέντε σταγόνες βάμματος, τρεις φορές την ημέρα

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ