Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒιολογία και γενετικήΜαγνητικά βλαστοκύτταρα για αναγέννηση οστών

Μαγνητικά βλαστοκύτταρα για αναγέννηση οστών

Μαγνητικά βλαστοκύτταρα για αναγέννηση οστών. Mία πρόσφατη μέθοδος για την ενίσχυση ταλαιπωρημένων οστών, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ένα ενέσιμο τζελ, εμπλουτισμένο με βλαστικά κύτταρα μαγνητικής καθοδήγησης, το οποίο αναγεννά οστά και χόνδρους, ανέπτυξαν Bρετανοί ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Κeele, του Σαουθάμπτον και του Νορθάμπτον.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μηχανισμό, που δημιουργεί τις συνθήκες αναγέννησης οστών και χόνδρων στα μωρά. Το μυστικό, αποκαλύπτουν, κρύβεται στην επικάλυψη των βλαστοκυττάρων με μικροσκοπικά μαγνητικά σωματίδια, γεγονός που επιτρέπει τη μαγνητική καθοδήγησή τους.

Με τη βοήθεια ενός μαγνητικού επιδέσμου, που δένεται γύρω από το σημείο του τραυματισμού, τα μαγνητικά σωματίδια ενεργοποιούνται, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες παρόμοιες με εκείνες που προκύπτουν από τη σωματική άσκηση και οδηγούν στην αύξηση της πυκνότητας των οστών.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει με επιτυχία τη συγκεκριμένη τεχνική για την «επιδιόρθωση» οστών. Τα βλαστικά κύτταρα, που χρησιμοποιούν οι ερευνητές, λαμβάνονται από το σώμα του ασθενούς – πιθανή πηγή θα μπορούσαν να αποτελούν τα κύτταρα του δέρματος – και στη συνέχεια, αναμειγνύονται με μία γέλη, η οποία στερεοποιείται κατά την αλλαγή της θερμοκρασίας της, μέσα στο σώμα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5-9.jpg

Το στερεοποιημένο πλέον τζελ δημιουργεί μια «σκαλωσιά», επάνω στην οποία αναπτύσσονται τα βλαστικά κύτταρα. Αυξητικοί παράγοντες, που εμπεριέχονται στο ειδικό τζελ, καθοδηγούν την ανάπτυξη των βλαστοκυττάρων π.χ. σε χόνδρο.

Επιπλέον, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μαγνητικά νανοσωματίδια τα οποία «ντύνουν» την εξωτερική επιφάνεια των βλαστοκυττάρων, δημιουργώντας μια μαγνητική επικάλυψη. Χάρη σε αυτήν, κατάφεραν να μιμηθούν τη διαδικασία που επιτυγχάνεται κατά τη σωματική άσκηση και η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κυττάρων σε υγιή οστά.

Η νέα τεχνική μιμείται τη διαδικασία του χτισίματος των οστών, γεγονός που σημαίνει, ότι η αναγέννησή τους θα πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη για σωματική άσκηση.

Διαβάστε πατώντας, εδώ, για τις νέες τεχνολογίες για την αναγέννηση οστών

Τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για δυνατά οστά, σε κάθε ηλικία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά σκευάσματα για οστά

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6-5.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Κοραλλένιο εμφύτευμα διορθώνει προβλήματα των γονάτων

Κολλαγόνο: Τα οφέλη για την υγεία

Οι κίνδυνοι από τα βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα στην πλαστική χειρουργική

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων

Άμεση θεραπεία σε αθλητικές κακώσεις

Βιοϊατρική μηχανική

Οστικά μοσχεύματα στις γνάθους

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ