Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΗ βιταμίνη για τη νευρογενή ανορεξία

Η βιταμίνη για τη νευρογενή ανορεξία

Η βιταμίνη για τη νευρογενή ανορεξία αποτελεί παράγοντα αποκατάστασης της γεύσης και της όσφρησης και είναι ο ψευδάργυρος.

Η νευρογενής ή ψυχογενής ανορεξία χαρακτηρίζεται από έντονο άγχος σχετικά με το βάρος του σώματος και την αύξηση βάρους, που καταλήγει σε ανώμαλα πρότυπα αντιμετώπισης της τροφής, σε σοβαρή απώλεια βάρους και σε παύση της έμμηνης ρύσης στις γυναίκες.

Η συνηθισμένη θεραπεία είναι η ψυχοθεραπεία, αλλά αναφέρεται, ότι η λήψη ψευδαργύρου έχει επιτυχία στην αποκατάσταση της απώλειας γεύσης, στην αύξηση του βάρους και σε μια επιστροφή σε ομαλές συνήθειες φαγητού.

Η θεραπεία με ψευδάργυρο συνιστάται σε λήψη 15χλγ ψευδαργύρου, ως θειικός ψευδάργυρος τρεις φορές την ημέρα, μαζί με τα γεύματα. Μια καλή απόκριση εμφανίζεται δύο εβδομάδες, αλλά η καλύτερη, εμφανίζεται μετά την αύξηση του ψευδαργύρου στα 50 χλγρ ψευδαργύρου, ως θειικός ψευδάργυρος, τρεις φορές την ημέρα.

Οι βασικές ενδείξεις έλλειψης ψευδαργύρου στη νευρογενή ανορεξία είναι η απώλεια γεύσης και η απώλεια όσφρησης και η βελτίωσή τους συνδέεται με επιτυχία της θεραπείας του ψευδαργύρου.

Τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα ψευδαργύρου για την αντιμετώπιση της νευρογενής ανορεξίας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα ψευδαργύρου

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ψυχογενής βουλιμία

Νευρογενής ανορεξία

Δεν είναι της μόδας τα ανορεκτικά μοντέλα πια

Αν είστε αδύνατοι ή παχύσαρκοι φταίνε τα γονίδια

Βουλιμία

Ανεπάρκεια ψευδαργύρου

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ