Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΜη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση για τον καρκίνο

Μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση για τον καρκίνο

Μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση για τον καρκίνο, μία πρωτότυπη μέθοδος για την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ευαίσθητες περιοχές.

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Μια ελάχιστα επεμβατική αντινεοπλασματική θεραπεία, κατά την οποία διανοίγονται μικροσκοπικές «τρύπες» στους όγκους για να διοχετευτεί ηλεκτρικό ρεύμα, φαίνεται πως είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση, ακόμη και προχωρημένων καρκίνων.

Η μέθοδος αποκαλείται μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση (Irreversible electroporation- IRE) και χρησιμοποιεί εκατομμύρια ηλεκτρικούς παλμούς το δευτερόλεπτο, για να σκοτώσει τα κύτταρα στο εσωτερικό των καρκινικών όγκων, δίχως, να πλήξει τους παρακείμενους υγιείς ιστούς.

Την IRE δοκίμασαν σε 25 ασθενείς επιστήμονες, από το Κέντρο Καρκίνου Memorial-Sloan Kettering, στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον επεμβατικό ακτινολόγο Δρ Κωνσταντίνο Σοφοκλέους. Οι ασθενείς έπασχαν από καρκίνους, που είχαν κάνει μετάσταση σε διάφορα τμήματα του σώματός τους. Η μέση διάμετρος των όγκων τους ήταν 2 εκατοστά. Συνολικά, υποβλήθηκαν σε 30 συνεδρίες IRE. Κανένας τους δεν παρουσίασε παρενέργειες, ενώ οι όγκοι τους συρρικνώθηκαν σημαντικά. Τα ευρήματα των δοκιμών ανακοινώθηκαν στο αμερικανικό 38ο Ετήσιο Συνέδριο της Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας (SIR), στη Νέα Ορλεάνη.

Η μέθοδος φαίνεται, πως είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη για την καταπολέμηση όγκων στο ήπαρ, τους πνεύμονες, το πάγκρεας και άλλα σημεία, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά σε αιμοφόρα αγγεία, νεύρα και άλλες ευαίσθητες δομές.

Η μέθοδος θα βελτιώσει την πρόγνωση των πασχόντων από δύσκολους καρκίνους. Το λιγότερο, που μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 3-7-1024x657.jpg

Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στη θεραπεία του καρκίνου!!!

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Φρούτα που πρέπει να τρώτε όταν έχετε καρκίνο

Τριπλά αρνητικός καρκίνος μαστού: θεραπεύεται

Καρκίνος οστών

Βιοδείκτες στην εξατομικευμένη θεραπεία καρκίνου

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος Ορθού

Παγκρεατικός καρκίνος εξωκρινούς μοίρας

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ