Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σαχάτζα γιόγκα

Η Σαχάτζα γιόγκα αποτελεί μέθοδο αυτογνωσίας, ψυχικής ηρεμίας και γαλήνης. Στόχος της είναι οι πνευματικές παραδόσεις να σας αφυπνίσουν.

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας, για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς άγχος, στρες, ένταση, προβλήματα και άσχημες σκέψεις;

Η Σαχάτζα γιόγκα υπόσχεται, πως μπορείτε να το πραγματοποιήσετε.

Σαχάτζα σημαίνει έμφυτο, αυθόρμητο και Γιόγκα σημαίνει ένωση.

Αυτή η “Αυθόρμητη Ένωση” λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με τη Σαχάτζα Γιόγκα, μέσα από μία διαδικασία, που καλείται “Αυτογνωσία”.

Η Σαχάτζα Γιόγκα συγκαταλέγεται στην κατηγορία “θρησκευτικό κίνημα”, ωστόσο όσοι την εφαρμόζουν, τη βλέπουν σα μέθοδο διαλογισμού και τρόπο ζωής.

Η Σαχάτζα γιόγκα υπόσχεται να σας δώσει το κλειδί, για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να αποκτήσετε την εμπειρία της βαθύτερης ύπαρξής σας.

Με το διαλογισμό, θα αποκτήσετε σταδιακά τη γνώση, την εμπειρία της αυτογνωσίας και θα ξεκινήσετε ένα απίστευτο ταξίδι μεταμόρφωσης.

Ιδρύτρια του κινήματος είναι η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι.

Με αυτή τη μέθοδο, ο αναζητητής της αλήθειας ξεκινάει το ταξίδι του στην πνευματικότητα με την αφύπνιση μιας ενέργειας, που υπάρχει κοιμισμένη στο Ιερό Οστό και λέγεται Κουνταλίνη. Η διαδικασία αυτή γίνεται αυθόρμητα και ονομάζεται Αυτογνωσία. Η Αυτογνωσία μπορεί να επαληθευτεί με την αίσθηση μιας δροσερής αύρας στις παλάμες και πάνω από το κεφάλι.

Σήμερα, η Σαχάτζα Γιόγκα λειτουργεί σε πάνω από 100 χώρες, παγκοσμίως.

Είναι πάντα δωρεάν, μιας και η πνευματικότητα και η Αυτογνωσία είναι δικαίωμα όλων και κανείς δεν μπορεί να πληρώσει για αυτό, που δικαιωματικά του ανήκει.

Έχουν δοθεί πολλές ονομασίες σ’ αυτό το εσωτερικό ξύπνημα, το οποίο είναι και ο στόχος όλων των θρησκειών και πνευματικών παραδόσεων του κόσμου: Αυτογνωσία, Δεύτερη Γέννηση, Φώτιση. Απελευθέρωση Μόκσα ή Σατόρι. Αυτή η γνώση είναι πανάρχαιη, αλλά για πολύ καιρό ήταν διαθέσιμη μόνο σε λιγοστές ψυχές μιας και ήταν πολύ δύσκολο κανείς να λάβει την Αυτογνωσία του. Οι άνθρωποι κρατούσαν μυστική αυτή τη γνώση, η οποία μεταφερότανε από τους διδασκάλους (γκουρού) στους μαθητές τους. Στη σημερινή εποχή, μέσα από τη Σαχάτζα (αυθόρμητη) Γιόγκα (ένωση με τον Αληθινό Εαυτό), αυτή η εμπειρία επιτυγχάνεται, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και είναι διαθέσιμη στο καθένα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρώπινης πνευματικότητας.

Με την Σαχάτζα γιόγκα λέγεται ότι θα εξελιχτείτε, θα αποκτήσετε την επίγνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος και θα φτάσετε στο τελικό στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης, στο πνευματικό επίπεδο που είστε προορισμένοι να φτάσετε.

Βιβλιογραφία

  1. http://www.sahajayogahellas.org.
  2. Shri Mataji Nirmala Devi, (1997) Meta Modern Era, (Vishwa Nirmala Dharma).
  3. de Kalbermatten, Gregoire (2003) The Third Advent (New York: daisyamerica, 2003; Melbourne: Penguin Australia, 2004; Delhi: Penguin India, 2004).

Τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 13.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας

Γιόγκα για την κατάθλιψη

Τι σχέση έχουν η γιόγκα ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας

Yoga πριν τον ύπνο

Πώς θεραπεύει η γιόγκα;

Γιόγκα για εγκύους και μαμάδες

Γιόγκα νίντρα

Η γιόγκα θεραπεύει τις αρρυθμίες

Η διατροφή στη γιόγκα

Γιόγκα γέλιου

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ