Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΝα τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική ιατρική, αυτό ήταν η βάση για την καλή υγεία.

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα.

Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου και είνια πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία.

Η βιταμίνη Β17 είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη, αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται, ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών, έχει χαθεί η ισορροπία στον οργανισμό. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός, θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής, γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: ”Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη. Τις αντιλήψεις αυτές, τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: ”Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως, κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του, τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη.”

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδατάνθρακες έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα φέρει ανισορροπία.

Οι όγκοι θέλουν ζάχαρη. Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε, ότι οι πικρές ουσίες συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης… Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.

Τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία σας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει καλή υγεία

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Καθημερινές συνήθειες για την ανακούφιση φλεγμονών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Διατροφή για τις αναπνευστικές παθήσεις

Κόλπα για να μη νιώθετε εξάντληση

Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ