Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒιολογία και γενετικήΑπόγονοι χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια

Απόγονοι χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια

Απόγονοι χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια. Σύμφωνα, με έρευνα, που έγινε θα είναι εφικτό και μάλιστα, θεωρείται, με ασφάλεια.

Απόγονοι χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια

Όλοι γνωρίζουμε, ότι για τη σύλληψη του βρέφους είναι απαραίτητο το σπερματοζωάριο και το ωάριο. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Μπορεί να γίνει κι αλλιώς…

Η νέα συνταγή εγκυμοσύνης περιλαμβάνει μία μήτρα και μερικά κύτταρα από δέρμα. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι με την ανακάλυψή τους αυτή και οι απόλυτα υπογόνιμοι άνθρωποι θα μπορούν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά.

Το τεχνητό σπερματοζωάριο

Είναι η λύση στην απόλυτη ανδρική υπογονιμότητα. Οι επιστήμονες πήραν stem cells (βλαστοκύτταρα) από το δέρμα και με ειδική μέθοδο στο εργαστήριο τα μετέτρεψαν σε σπερματοκύτταρα. Στη συνέχεις με ειδική επεξεργασία τα σπερματοκύτταρα τα μετέτρεψαν σε επιβλάστες, το ένα από τα δύο βασικά στρώματα για τη δημιουργία ανθρώπινων οργάνων κατά την εγκυμοσύνη. Μετά με μια απλή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα ωάρια γονιμοποιήθηκαν από τα σπερματοζωάρια και στη συνέχεια φυτεύτηκαν στα θηλυκά ποντίκια, που γέννησαν γόνιμους απογόνους.

Το τεχνητό ωάριο

Είναι η λύση στην απόλυτη γυναικεία υπογονιμότητα ή όταν η γυναίκα σταματήσει να είναι γόνιμη, λόγω ηλικίας. Περίπου ένα έτος μετά την δημιουργία του τεχνητού σπερματοζωαρίου στην Ιαπωνία επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τεχνητά ωάρια. Καταρχήν, πήραν πάλι βλαστοκύτταρα από δερματικά κύτταρα εμβρύων και τα μετέτρεψαν σε απλά βλαστοκύτταρα. Μετά τοποθέτησαν στην μήτρα των θηλυκών τα απλά βλαστοκύτταρα, για να γίνουν κύτταρα ωαρίου. Και η εγκυμοσύνη πέτυχε…

Η εφαρμογή σε ανθρώπους

Η μέθοδος θα γίνεται σε άνδρες με στειρότητα και σε γυναίκες, που δεν μπορούν να παράγουν υγιή ή καθόλου ωάρια. Άρα, ο καθένας θα μπορεί μελλοντικά να κάνει παιδιά με το δικό του DNA. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει το πείραμα με δερματικά κύτταρα ενήλικων και όχι εμβρύων και αν πετύχει θα αρχίσουν τα πειράματα, γιατί δε θα υπάρχει η ηθική αντίρρηση για ”χρήση ιστών από ανθρώπινα έμβρυα”.

Και φυσικά, θα περάσουν πολλά χρόνια, ώστε να αξιολογηθεί η ακεραιότητα της υγείας των απογόνων από τεχνητά ωάρια και σπερματοζωάρια.

Τα καλύτερα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής για τη γονιμότητα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη γονιμότητα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 6-2-1024x576.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Πότε τα σπερματοζωάρια κολυμπούν γρηγορότερα

Υγιές παιδί και εξωσωματική

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων

Τεχνητή γονιμοποίηση

Τα εσώρουχα μπορεί να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα

Επαναπρογραμματισμός του DNA

Σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση

Έχει κινδύνους η πατρότητα σε μεγάλη ηλικία;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ