Τα Αυγά με Στάκα αποτελούν κυρίαρχο ρόλο στο κρητικό τραπέζι κάθε σπιτικού, είναι υγιεινά και μαγειρεύονται με φρέσκα υλικά.
Αυγά με στάκα
Υλικά:
- Χωριάτικα φρέσκα αυγά.
- 2 κουταλιές στάκα για κάθε αυγό.
- Ελάχιστο αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
- Αν θέλετε, συμπληρωματικά, λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
- Σε τηγανάκι, βάζετε τη στάκα και την ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να βγάλει λίγο βούτυρο.
- Τότε, σπάτε τα αυγά και τα αλατίζετε, ελάχιστα, πάνω από τον κρόκο. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγο ελαιόλαδο.
- Τα περιχύνετε με το βούτυρο, ώστε, να αποκτήσουν μια λευκή μεμβράνη πάνω από τον κρόκο και να πήξει το ασπράδι. Ο κρόκος πρέπει να είναι ρευστός.
- Τέλος, τα βγάζετε και τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Συνοδεύονται με βραστά χόρτα εποχής ή πράσινη σαλάτα.
Η στάκα ή στακοβούτυρο ή τσίπα υπάρχει πια σε όλα τα καταστήματα, που πουλούν κρητικά προϊόντα και διατηρείται για πολλές μέρες στο ψυγείο. Εκτός από τα αυγά, νοστιμίζει λαδερά, πίτες, μακαρόνια και το ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι ή ντάκο και φτιάχνει το νοστιμότερο γαμοπίλαφο.
Τα καλύτερα βιολογικά βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για την υγεία σας
Διαβάστε, επίσης,
Βραστά αυγά με κάρυ και ντομάτα
Αυγά Shakshuka με σκόρδο και φέτα
Αυγά με σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό
Αυγά: Είναι κατάλληλα για υγιεινή διατροφή;
Τα αυγά είναι καλή τροφή για τα παιδιά
Να τρώτε ολόκληρα τα αυγά αν θέλετε να αυξήσετε το μυικό ιστό
Μια πολύ νόστιμη συνταγή με αυγά
Πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα βιολογικά αυγά