Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΚαρδιολογίαΚάντε γιόγκα για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας

Κάντε γιόγκα για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας

Print Friendly, PDF & Email

Γιόγκα και υγεία της καρδιάς

Η γιόγκα είναι μια μορφή εκγύμνασης απαραίτητη για την υγεία και περιλαμβάνει ασκήσεις για την σωστή στάση του σώματος (stretching, φυσικές στάσεις και κινήσεις), ασκήσεις αναπνοής, ασκήσεις χαλάρωσης  και διαλογισμό με εικόνες, καθώς και διατροφικές οδηγίες.

Γιόγκα για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς

Η ιστορία της γιόγκα ξεκινάει στην αρχαία Ινδία και κατά τους αρχαιοελληνιστές  στην αρχαία Ελλάδα, όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να αυξήσουν την ηρεμία τους και την πνευματική τους διορατικότητα. 

Σήμερα, πολλοί θέλουν να χαλαρώσουν και να αυξήσουν την ευελιξία τους, αλλά, ακόμη και να βελτιώσουν άλλες λειτουργίες του σώματος.


Γιόγκα και καρδιά

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του σφυγμού, στην αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων, στην βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας και του καρδιακού ρυθμού, στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αλλά και του μυϊκού τόνου. Μπορεί, επίσης, να βελτιώσει τη γενική κατάσταση του σώματος.

Η γιόγκα έχει αποδεδειγμένα οφέλη για εκείνους που έχουν αντιμετωπίσει καρδιακή ανακοπή ή άλλο καρδιακό επεισόδιο και έχουν κατάθλιψη. Μετά από 12 εβδομάδες άσκησης με γιόγκα  η αρτηριακή πίεση και η χοληστερίνη επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα. Έξι εβδομάδες άσκησης με γιόγκα προκαλεί βελτίωση κατά 70 % και στην ενδοθηλιακή λειτουργία που είναι ένας σημαντικός δείκτης της αθηροσκλήρωσης και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται λιγότερο ευάλωτα και συστέλλονται λιγότερο με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να γίνει ρήξη της αθηρωματικής πλάκας. Η γιόγκα βελτιώνει την χρησιμοποίηση οξυγόνου.

Το πρόγραμμα γιόγκα και διαλογισμού για τις καρδιακές παθήσεις πρέπει να περιλαμβάνει 40 λεπτά στάσεις γιόγκα, 20 λεπτά βαθιάς χαλάρωσης, 15 λεπτά αναπνοές γιόγκα, και 15 λεπτά διαλογισμού, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Η γιόγκα στη θεραπεία του καρκίνου

Πώς θεραπεύει η γιόγκα;

Γιόγκα για εγκύους και μαμάδες

Γιόγκα νίντρα

Η διατροφή στη γιόγκα

Γιόγκα γέλιου

BodyWork για καλύτερο σεξ

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

Θεραπευτική γιόγκα για την κατάθλιψη

Τι σχέση έχουν η γιόγκα, ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας

Yoga πριν τον ύπνο

Τρόποι για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οργασμός με γιόγκα

Απλές οδηγίες για την πρόληψη του καρκίνου

Σαχάτζα γιόγκα

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας

www.emedi.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ