Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ αποτελεσματικότερη θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα

Η αποτελεσματικότερη θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα

Κάψουλα που δονείται καταπολεμάει αποτελεσματικά την δυσκοιλιότητα

Μια νέα θεραπεία με τη μορφή μιας κάψουλας που δονείται, μπορεί να ανακουφίσει από τη χρόνια ιδιοπαθή δυσκοιλιότητα.

Ερευνητές από το τμήμα Sourasky Medical Center στο Τελ Αβίβ  ανακάλυψαν αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία χωρίς φάρμακα, που μπορεί να προσφέρει μια λύση για όποιον πάσχει από χρόνια δυσκοιλιότητα και χρησιμοποιεί καθαρτικά  και κλύσματα και άλλες θεραπείες μη αποτελεσματικές ή άβολες.

Η μικρή κάψουλα περιέχει έναν μικροσκοπικό κινητήρα που προγραμματίζεταινα ξεκινάει τη δόνηση έξι έως οκτώ ώρες μετά την κατάποση – που είναι η μέση ποσότητα του χρόνου που χρειάζεται για ένα γεύμα για να κάνει το ταξίδι του από το στομάχι προς το έντερο. Η μηχανική διέγερση που προκαλείται από το χάπι παράγει συσπάσεις στο έντερο που βοηθούν  την κίνηση των κοπράνων μέσω του πεπτικού σωλήνα. Εν συνεχεία το χάπι αποβάλλεται από τον οργανισμό δια της φυσικής οδού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, περίπου το 50 τοις εκατό όλων των ανθρώπων με χρόνια ιδιοπαθή δυσκοιλιότητα είναι δυσαρεστημένοι με τις θεραπείες που διατίθενται σήμερα, ενώ ορισμένοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξάρτηση που προκύπτει από τη μακροχρόνια χρήση των προϊόντων αυτών.

Για τη μελέτη, 26 ασθενείς κατάπιναν μια δονούμενη κάψουλα δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες του εντέρου τους. Οι ερευνητές δεν πήραν καθαρτικά ή κάποια άλλη θεραπεία δυσκοιλιότητας. Συνολικά, οι άνθρωποι που πήραν τις κάψουλες δόνησης. ανέφεραν ότι ο αριθμός των κενώσεών τους την εβδομάδα διπλασιάστηκε – κατά μέσο όρο – από δύο σε τέσσερις την εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν, επίσης, λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν δυσκολίες κατά τη διέλευση των κοπράνων, και κανένας από τους 26 συμμετέχοντες στη μελέτη δεν ανέφερε ανεπιθύμητες παρενέργειες από τη χρήση της κάψουλας.

Η Δυσκοιλιότητα είναι η πιο συχνή διαταραχή του πεπτικού συστήματος. Τα συμπτώματα της χρόνιας δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν πόνο, φούσκωμα, αραιές κινήσεις του εντέρου, καθώς και επώδυνη κένωση και σκληρά κόπρανα. Άλλα συμπτώματα της χρόνιας δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν πόνο στην πλάτη, αιμορροΐδες, ακόμη και πονοκεφάλους.

Μια σειρά από παράγοντες θέτουν έναν ασθενή σε μεγαλύτερο κίνδυνο για δυσκοιλιότητα, αλλά, κυρίως, η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της κακής διατροφής, της αδυναμίας άσκησης, καθώς και της αφυδάτωσης. Η δυσκοιλιότητα μπορεί, επίσης, να είναι ένα σύμπτωμα διαταραχής του πεπτικού συστήματος, όπως της νόσου του Crohn, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και της κοιλιοκάκης. Οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες και οι έγχρωμοι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Επιπροσθέτως, ορισμένοι ασθενείς με νευρολογικές διαταραχές, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας , είναι πιο πιθανό να βιώνουν χρόνια δυσκοιλιότητα.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι μπορούν να αποτρέψουν την ταλαιπωρία της δυσκοιλιότητας με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε διαλυτές φυτικές ίνες, με την τακτική άσκηση και τη μείωση του στρες.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες συμβουλές για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Λεμονόχορτο

Καστορέλαιο

Ξηροί καρποί και υγεία

Πρόπτωση του ορθού

Κόλπα για να απαλλαγείτε από την δυσκοιλιότητα

Πορτοκάλια ή Νεράντζια;

Δισακοδύλη για άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Δίαιτα κατά της δυσκοιλιότητας

Δαμάσκηνα

Τα οφέλη από τις βραστές σαλάτες

Άφθονα υγρά για τη δυσκοιλιότητα

Τα οφέλη στην υγεία από τα παντζάρια

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Πώς θα καταλάβετε την εντερική απόφραξη

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας

Λινάρι

Κουμαριά

Απαλλαχτείτε από τις αιμορροΐδες σας

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ