Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜια πολύ καλή δικαιολογία για να τρώμε τηγανητές πατάτες

Μια πολύ καλή δικαιολογία για να τρώμε τηγανητές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες κάνουν καλό

Μια έρευνα του πανεπιστημίου της Νάπολης έδειξε πως η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα, κάνει τις πατάτες πιο εύπεπτες και πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι χρήσιμες για να καταπολεμήσουμε την γήρανση.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τον τρόπο μαγειρέματος και ανακάλυψαν πως το τηγάνισμα 100 γραμμαρίων πατάτας για 7 με 8 λεπτά σε θερμοκρασία μεταξύ των 180 και 200 βαθμών Κελσίου παράγει 3 με 8 ml αντιοξειδωτικών ουσιών.

Το ελαιόλαδο καθώς τηγανίζεται απελευθερώνει υδροξυτυροσόλη εμπλουτίζοντας έτσι τα τηγανητά φαγητά.

Όταν μάλιστα τηγανίζονται με ξύλα στην παρασιά εκτός από υγιεινές είναι και πεντανόστιμες.

Μπορείτε να τις περιλούσετε με λεμόνι, ρίγανη και ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι. Είναι οι νοστιμότερες τηγανητές πατάτες.

Διαβάστε, επίσης,

Κάθε πότε πρέπει να τρώμε τηγανητά

Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Διατηρήστε τη σιλουέτα σας το καλοκαίρι 

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Ανακουφιστείτε από τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Οι περισσότεροι ασθενείς με δυσκοιλιότητα την αντιμετωπίζουν, επιτυχώς, με μερικά απλά βήματα. Η δυσκοιλιότητα ορίζεται ως λιγότερες από τρεις κενώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ