Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟυρολογίαΜύθοι και αλήθειες για την ακράτεια ούρων

Μύθοι και αλήθειες για την ακράτεια ούρων

Μήπως έχετε ακράτεια ούρων;

Η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη δυσκολεύει τη ζωή σας; Σηκώνεστε να ουρήσετε πολλές φορές τη νύχτα; Έχετε μερικές φορές διαρροή ούρων όταν γελάτε;

Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό.

Μύθοι και αλήθειες για την ακράτεια ούρων

-Μύθος: Η μικρή ουροδόχος κύστη προκαλεί μεγάλα προβλήματα

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι φταίει το ότι έχουν μικρή κύστη για τις συχνές διαρροές. Ο πραγματικός ένοχος είναι πιο πιθανό να είναι η αδυναμία των μυών, οι παρενέργειες φαρμάκων, η μόλυνση, ή η νευρική βλάβη και πολλές θεραπείες είναι διαθέσιμες.

-Αλήθεια: Δύο φορές την νύχτα αν πηγαίνει στην τουαλέτα για ούρηση είναι ένδειξη προβλήματος

Μία φορά αν σηκώνεται κάποιος κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι αποδεκτό, αλλά οι δύο ή περισσότερες φορές ονομάζονται νυχτουρία και είναι ένδειξη για τσεκ-απ. Για να προσδιορίσετε αν αυτό είναι που έχετε είναι μια θεραπεύσιμη πάθηση, ο γιατρός σας θα σας ζητήσει περισσότερες πληροφορίες: ένα ημερολόγιο υγρών που πίνετε και των ούρων που παράγετε,  τα φάρμακα που παίρνετε και αν έχετε ασθένειες. Μερικές πιθανές αιτίες είναι ένας διευρυμένος προστάτης, ορισμένα φάρμακα, και η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη.

-Μύθος: Χρειάζεστε 8 ποτήρια την ημέρα

Δεν πρέπει όλοι οι άνθρωποι να πίνουν οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Εάν έχετε την τάση για ακράτεια, καλό είναι  να πίνετε νερό όταν είστε διψασμένοι για να παραμένετε ενυδατωμένοι για να μην γίνονται τα ούρα  πάρα πολύ πυκνά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά.

-Αλήθεια: Ο καθένας μπορεί να έχει προβλήματα με την ουροδόχο κύστη του

Τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης μπορεί να επηρεάσουν τους άνδρες και τις γυναίκες σε πολλά διαφορετικά στάδια της ζωής. Αν και θα μπορούσαν να είναι πιο συχνά σε ορισμένες ομάδες, όπως οι γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι άνδρες με προβλήματα προστάτη, και τα άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού και άλλοι μπορεί να εμφανίσουν ακράτεια ούρων.

-Μύθος: Αν πίνετε λιγότερο είναι καλύτερα

Όσοι έχουν υγιή ουροδόχο κύστη θα πρέπει να είναι σε θέση να πίνουν μια κανονική ποσότητα υγρών. Μπορεί αν θέλετε να ελαττώσετε την ποσότητα του καφέ ή της κόλας και του τσαγιού γιατί η καφεΐνη είναι διεγερτική της ουροδόχου κύστης.

Αλήθεια: Η ακράτεια ούρων δεν συνδέεται στους άνδρες πάντα με προβλήματα προστάτη

Tα προβλήματα ακράτειας στους άνδρες μπορεί μερικές φορές να προκαλούνται από μια υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, που δεν σχετίζεται με έναν διευρυμένο προστάτη. Και οι δυο νόσοι μπορεί να στέλνουν τους άνδρες να τρέχουν στο μπάνιο ξανά και ξανά, αλλά οι θεραπείες είναι διαφορετικές. Συζητήστε με το γιατρό σας για όλα τα συμπτώματά σας, και ποια δοκιμή μπορεί να απαιτείται, και ποιες θεραπείες μπορεί να είναι κατάλληλες.

Αλήθεια: Οι ασκήσεις Kegels είναι κατάλληλες και για τους άνδρες

Μπορεί να έχετε ακούσει για γυναίκες που κάνουν αυτές τις ασκήσεις της ουροδόχου κύστης μετά τον τοκετό. Οι γιατροί συνιστούν τις ασκήσεις για τους άνδρες, πολύ. Κατά την ούρηση, δοκιμάστε τη διακοπή της ροής των ούρων στη  μέση της ούρησης. Στη συνέχεια, ξεκινήστε πάλι. Οι μύες που σταματούν τη ροή των ούρων απαιτούν  ενίσχυση. Στη συνέχεια, χαλαρώστε αυτούς τους μυς για 3-5 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε. Κάντε τρία σετ των 10 επαναλήψεων κάθε ημέρα. Μπορείτε να κάνετε ασκήσεις Kegel οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κανένας να το αντιληφθεί.

Αλήθεια: Ένα σύστημα και ένα πρόγραμμα της ουροδόχου κύστεως μπορεί να βοηθήσει

Η εκπαίδευση της κύστης είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Μπορείτε να αντισταθείτε στην πρώτη παρόρμηση για ούρηση και να περιμένετε να πάτε την προγραμματισμένη ώρα. Σταδιακά, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντέχετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μαζί με τις ασκήσεις Kegels, αυτές οι δύο μέθοδοι μπορούν να μειώσουν υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης επεισόδια κατά το ήμισυ. Είναι πολύ αποτελεσματικές μέθοδοι.

Αλήθεια: Κάντε άσκηση για έλεγχο της ουροδόχου κύστεως

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στην πρόληψη και τη μείωση μερικών προβλημάτων της ουροδόχου κύστης. Οι γιατροί λένε ότι η τακτική άσκηση και οι ασκήσεις Kegel μπορεί να περιορίσουν την ακράτεια ούρων από το στρες, τη διαρροή ούρων που προκαλείται από το βήχα, το γέλιο ή το φτέρνισμα. Το αδυνάτισμα κάτω μπορεί να βοηθήσει, επίσης, γιατί ελαττώνεται το βάρος στην κύστη.

-Μύθος: Τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης είναι ένα γεγονός της ζωής

Η ακράτεια είναι ένα ιατρικό πρόβλημα και δεν είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. Η θεραπείες θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα ενός ατόμου και τη γενική του υγεία. Οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια συχνά βλέπουν βελτιώσεις στα συμπτώματά τους και αποκτούν μια καλή ποιότητα ζωής.

Διαβάστε, επίσης,

Η καλύτερη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

Το χειρουργείο στον καρκίνο προστάτη προκαλεί ανικανότητα

Διάμεση κυστίτιδα

Σύνδρομο της Υπερδραστήριας Κύστης

Σύνδρομο ιππουρίδας

Χρήσιμες συμβουλές για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ουροδυναμική μελέτη

Νυχτερινή ενούρηση στα παιδιά

Νόσος Alzheimer

Ουρολοίμωξη

Αραχνοειδείς κύστεις

Κατακλίσεις

Χρόνια ουρολοίμωξη

Πώς η ακράτεια ούρων προκαλεί κατάθλιψη

Τι να διαλέξετε καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό;

Ινομυώματα

Ακράτεια ούρων

Κυστεοκήλη

Άντρες χωρίς όρχεις

Τι είναι η εμμηνόπαυση;

Καρκίνος προστάτη

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Η σεξουαλική ζωή σε χρόνιες ασθένειες

www.emedi.gr


Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΒιολογική θεραπεία του καρκίνου
Επόμενο άρθροΑγριμόνιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ