Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΟι διανοούμενες πόρνες

Οι διανοούμενες πόρνες

Αφιέρωμα για τον ανεξάρτητο τύπο…
Ένα βράδυ, κατά πάσα πιθανότητα το 1880, ο John Swinton, τότε διαπρεπής δημοσιογράφος της Νέας Υόρκης, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα συμπόσιο που  δόθηκε προς τιμήν του από τους ηγέτες της τέχνης του.
Κάποιος  από τους δημοσιογράφους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο…
Τότε ο John Swinton ομολόγησε…
Είναι τόσο αποκαλυπτική η ομολογία που τα σχόλια περισσεύουν…
-”Το ξέρετε πολύ καλά πως δεν υπάρχει ανεξάρτητος Τύπος. Ούτε ένας ανάμεσά σας δεν θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν. Πληρωνόμαστε αρκετά, ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να … γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο … Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο … Είμαστε υποτελείς. Όργανα  κάποιων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωή μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ”.
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr
 
Προηγούμενο άρθροΡουτίνη
Επόμενο άρθροΤηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ