Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΤηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες

Τηγανητές πατάτες πολύ νόστιμες

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες πατάτες…
Στη μεσογειακή κουζίνα δεν υπάρχουν απαγορεύσεις!
Μπορείτε να φάτε τηγανητές πατάτες, απλώς μην το κάνετε καθημερινά!
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες πατάτες…

Πλύντε τις πατάτες και καθαρίστε τις.

Κόψτε τις στο ίδιο πάχος περίπου για να τηγανιστούν ομοιόμορφα! Όσο πιο λεπτά τόσο πιο νόστιμα!

Τις αφήνετε να στεγνώσουν καλά!

Τις ρίχνετε στο ελαιόλαδο, εφόσον κάψει καλά, δοκιμάζοντας μια πατάτα. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ καυτό….

Ρίχνετε όλες τις πατάτες μαζί για να τηγανιστούν στον ίδιο χρόνο (τραγανές εξωτερικά και τρυφερές εσωτερικά)

Βάλτε τις πριν τις σερβίρετε σε απορροφητικό χαρτί και μετά στο πιάτο

Βγάλτε τις από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα

Αν είστε σε δίαιτα μην καταναλώσετε πάνω από 10 σπιτικές πατάτες τη φορά

Τηγανίστε τις στην παρασιά (μέρος τη ψησταριάς για τηγάνι, αλλά με ψήσιμο στα ξύλα). Αυτό ήταν το καλύτερο μυστικό.

Τέλος, μόλις τις βγάλετε σερβίρετε με ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι, ρίγανη και λεμόνι!


Αν τις θέλετε τραγανές…

Ξεφλουδίζετε, κόβετε στο ίδιο πάχος όσο δυνατόν γίνεται αυτό…πλένετε και ξαναπλένετε μέχρι να βγει το νερό καθαρό χωρίς άμυλο…!
Τηγανίζετε για λίγα λεπτά στους 140 βαθμούς…

Ανακινείτε για να μην κολλήσουν …

Μόλις μαλακώσουν τις βγάζετε από το λάδι…

Ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 190 βαθμούς…

Τις ξαναβουτάτε στο λάδι όταν έχει ανέβει η θερμοκρασία…

Ανακινείτε μια δυο φορές ακόμα… σε 4-5 λεπτά θα επιπλέουν… τις αφήνετε λίγο ακόμα…. δοκιμάζετε μέχρι να είναι τόσο τραγανές, όσο σας αρέσει….

Δοκιμασμένο και σίγουρο !!!

Από Δημήτρη Μητσόπουλο-facebook

Διαβάστε, επίσης,

Πατάτες

Συμβουλές για το τηγάνισμα με ελαιόλαδο

Μια πολύ καλή δικαιολογία για να τρώμε τηγανητές πατάτες

Κάθε πότε πρέπει να τρώμε τηγανητά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΟι διανοούμενες πόρνες
Επόμενο άρθροΤο Φαράγγι της Ελυγιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ