Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤα νέα για τον καρκίνο του μαστού

Τα νέα για τον καρκίνο του μαστού

Print Friendly, PDF & Email

ASCO 2014 και καρκίνος μαστού

  • Εμβόλιο για τον καρκίνο μαστού

Ένα νέο HER2πεπτίδιο που προέρχεται από εμβόλιο είναι επωφελές για ορισμένες ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο του ASCO. Ένα νέο πεπτίδιο HER2 (GP2) εμβόλιο σχεδιασμένο να διεγείρει τα CD8 + κυτταροτοξικά Τλεμφοκύτταρα μειώνει το ποσοστό υποτροπής του καρκίνου του μαστού και αποδείχθηκε ασφαλές και καλά ανεκτό σαν επικουρική θεραπεία. Η πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη φάσης ΙΙ 180 γυναικών με καρκίνο του μαστού υψηλού κινδύνου, που είχαν υπερέκφραση του HER2, μετά τη λήψη του GP2 εμβολίου έδειξε ότι οι γυναίκες δεν είχαν υποτροπές μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με τραστουζουμάμπη.

  • Φάρμακο για τους BRCA θετικούς όγκους

Το Veliparib (PARP inhibitor) θεωρείται ασφαλές, και ανεκτό σε ασθενείς με BRCA θετικό καρκίνο μαστού, και ωοθηκών. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο του ASCO. Το veliparib είναι αναστολέας ΡΑRΡ για τη θεραπεία ασθενών με BRCA-θετικό και BRCA-wild type. Τα δεδομένα από μια μελέτη φάσης Ι δείχνουν καλύτερη κλινική δραστηριότητα σε ασθενείς BRCAθετικούς όγκους και στη μελέτη φάσης II η δοσολογία ήταν 400 mg δύο φορές την ημέρα

  • LHRH ανάλογα για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού που θέλουν να τεκνοποιήσουν και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία

Τα LHRH ανάλογα αυξάνουν την πιθανότητα για εγκυμοσύνη και επανέναρξη της εμμήνου ρύσεως. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο του ASCO. Οι γυναίκες που έλαβαν ανάλογα της εκλυτικής ορμόνης του υποθαλάμου (ωχρινοτρόπου ορμόνης) κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας εμφάνισαν αύξηση στην συχνότητα εγκυμοσύνης και επανέναρξη της εμμήνου ρύσεως. Η προσθήκη triptorelin στη χημειοθεραπεία του καρκίνου του μαστού δεν επηρεάζει αρνητικά τον έλεγχο της νόσου και την επιβίωση σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία μόνο. Η χρήση LHRH αναλόγων συνιστώνται για τη διατήρηση της γονιμότητας.

  • Η ετερόπλευρος μαστεκτομή δεν δείχνει όφελος στις νέες γυναίκες

Η ετερόπλευρος μαστεκτομή δεν φαίνεται να βελτιώνει την επιβίωση σε νεαρές γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο του ASCO. Νεαρές γυναίκες με διηθητικό καρκίνο του μαστού που υποβάλλονται σε ετερόπλευρη μαστεκτομή έχουν παρόμοια αποτελέσματα επιβίωσης με αυτές που υποβάλλονται στη διαδικασία. Περαιτέρω μελέτες απαιτούνται για να καθοριστεί αν ένα υποσύνολο των νέων γυναικών μπορεί να επωφεληθεί από την ετερόπλευρη μαστεκτομή.

Διαβάστε, επίσης,

Λέιζερ για τη θεραπεία του καρκίνου μαστού

Λέιζερ για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού

Προγνωστικός παράγοντας για τον καρκίνο μαστού

Mοριακός χάρτης του καρκίνου του μαστού

Το καρκινικό μονοπάτι στον καρκίνο του μαστού

Οι μοριακές αλλαγές σε ορμονοεξαρτώμενο καρκίνο μαστού

Η ορμονοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού

Πρόβλεψη ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων

Φαρμακογενομική

Η μεγάλη υπόθεση για τη θεραπεία του καρκίνου

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα στην Ογκολογία

Μοριακό προφίλ του όγκου

Ο ρόλος του ογκολόγου στον πρώιμο καρκίνο μαστού

Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται

Καρκίνος μαστού

www.emedi.gr

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ