Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΟικολογία-ΠεριβάλλονΜην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Υπάρχουν στην αγορά πολλά προϊόντα με τοξικές ουσίες

 

  • Μπογιές και χρώματα

Επικίνδυνα χημικά εμπεριέχονται στα χρώματα που χρησιμοποιούμε για τη βαφή των τοίχων, καθώς και σε ορισμένα καθαριστικά σπιτιού ή σε κεριά. Όλα αυτά περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που  προκαλούν καρκίνο. Τα προϊόντα αυτά απελευθερώνουν τοξικά συστατικά στον αέρα όταν χρησιμοποιούνται και μέσω της εισπνοής εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αρκετές εταιρείες χρωμάτων παράγουν μπογιές χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις και με ελάχιστα ή καθόλου χημικά. Αν και πωλούνται ακριβότερα από τις συνηθισμένες, καλό θα είναι να τις προτιμήσετε καθώς δεν βλάπτουν τον οργανισμό. Επίσης, προτιμήστε να βάψετε το σπίτι σας ή άλλο χώρο την άνοιξη ή το καλοκαίρι, καθώς η ζέστη θα σας επιτρέπει να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα και να αερίζεται ο χώρος.

  • Αντικολλητικά σκεύη μαγειρέματος

Όλα τα μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλες κ.α.) που έχουν κατασκευαστεί με την αντικολλητική επίστρωση Teflon, έχουν το συστατικό PFOA που είναι καρκινογόνο. Το PFOA εισχωρεί στον ανθρώπινο οργανισμό με το μαγείρεμα. Η ουσία αυτή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος εισχωρεί μέσα στο φαγητό και κατά συνέπεια μέσα στον οργανισμό.

Μην χρησιμοποιείτε αντικολλητικά σκεύη. Χρησιμοποιήστε γυάλινα, πορσελάνινα ή κεραμικά σκεύη, καθώς και σιδερένια ή χάλκινα ή μαγειρικά αντικολλητικά σκεύη με άλλες επιστρώσεις, όπως κεραμικές, από τιτάνιο κ.λπ. που δεν εμπεριέχουν PFOA.

  • Λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα

Τα λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα που συχνά χρησιμοποιούνται στο σπίτι προκαλούν  καρκίνο στον εγκέφαλο. Πέρα από διάφορες μορφές καρκίνου και η νόσος Alzheimer φαίνεται πως έχει κάποια σύνδεση με την υπερέκθεση σε αυτά τα προϊόντα.

Aσχοληθείτε με το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και αποφύγετε λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. Aν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εντομοκτόνο για το εσωτερικό του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε φυσικά εκχυλίσματα που είναι εξίσου αποτελεσματικά και καθόλου επικίνδυνα.

  • Καθαριστικά σπιτιού

Τα περισσότερα καθαριστικά περιέχουν επικίνδυνα και τοξικά συστατικά που μακροπρόθεσμα προκαλούν καρκίνο. Τα πιο επικίνδυνα είναι ορισμένα αποσμητικά χώρου που περιέχουν παραδιχλωροβενζόλιο, που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο σε πνεύμονες, νεφρούς και συκώτι. Επικίνδυνα είναι και μερικά καθαριστικά που περιέχουν χλώριο ή αμμωνία.

Υπάρχουν πλέον πολλά οικολογικά καθαριστικά στο εμπόριο. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας οικολογικά και ασφαλή καθαριστικά με νερό, ξύδι, χυμό λεμόνι και μαγειρική σόδα.

Διαβάστε, επίσης,

Εσείς χρησιμοποιείτε οικολογικές μπογιές;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά

Οικολογικά καθαριστικά

Επικίνδυνα κραγιόν

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Μόλυνση του περιβάλλοντος και διατροφή

Προστατεύστε τα κύτταρά σας από τις τοξίνες

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης

Τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ