Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΚαρδιολογίαΑνδρόπαυση και καρδιολογικά προβλήματα

Ανδρόπαυση και καρδιολογικά προβλήματα

Τα προβλήματα καρδιάς συμβάλλουν στην ανδρόπαυση

Η καρδιακή ανεπάρκεια φαίνεται να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης στους άνδρες και να οδηγεί σε πρώιμη εμφάνιση του συνδρόμου ανδρόπαυσης, το οποίο είναι τέσσερις φορές συχνότερο σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με έρευνα,  το πέρασμα του χρόνου αυξάνει τις πιθανότητες των ανδρών να εκδηλώσουν τη λεγόμενη «ανδρική εμμηνόπαυση», που χαρακτηρίζεται από μειωμένα επίπεδα αναβολικών ορμονών (π.χ. τεστοστερόνη), τα οποία προκαλούν συμπτώματα, όπως η σεξουαλική δυσλειτουργία, η ευερεθιστότητα, οι διαταραχές του ύπνου.

Ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου σχετίζεται και με αύξηση των επεισοδίων καρδιακής ανεπάρκειας και η έλλειψη αναβολικών ορμονών είναι κοινή σε άνδρες που έχουν υποστεί τέτοιο επεισόδιο. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν είχε μελετηθεί η σύνδεση μεταξύ των δύο παραγόντων, δηλαδή της καρδιακής ανεπάρκειας και του συνδρόμου ανδρόπαυσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 232 άνδρες, ηλικίας 40-80 ετών, με καρδιακή ανεπάρκεια και 362 υγιείς άνδρες ίδιας ηλικίας, το Σύνδρομο Ανδρόπαυσης επηρεάζει σχεδόν το 1/3 των ανδρών με καρδιακή ανεπάρκεια, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, και η καρδιακή ανεπάρκεια με τη σειρά της επιταχύνει τη φυσική διαδικασία της γήρανσης και ευνοεί την πρώιμη έναρξη του Συνδρόμου.

Με άλλη έρευνα βρέθηκε ότι ασθενείς που νοσηλεύονται με καρδιακή ανεπάρκεια φαίνεται να έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αν εισαχθούν στο νοσοκομείο Δευτέρα ή πρωινές ώρες από ότι αν εισαχθούν πριν το σαββατοκύριακο ή στη διάρκεια της νύχτας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Η κλιμακτήριος στους άντρες

Η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας για την καρδιά σας

Βιολογικές αλλαγές των ανδρών στα 50

Τα μυστήρια της στύσης

Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

Η τεστοστερόνη σας κάνει κοινωνικούς

Όρχεις

Ο ορμονολογικός εργαστηριακός έλεγχος αίματος

Τεστοστερόνη αίματος

Διαγνωστική προσέγγιση γυναικομαστίας

Λυγαριά

Οι βιταμίνες για την ανδρική ανικανότητα

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλικότητά τους

Έλεγχος γονιμότητας ανδρών

Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή

Όταν ένας άνδρας δεν έχει πέος

Άντρες χωρίς όρχεις

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΠυρίτιο
Επόμενο άρθροΙατρικές συνταγές με γαϊδουράγκαθο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ