Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικό ποδήλατο

Το ηλεκτρικό ποδήλατο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Η κίνηση στα αστικά κέντρα με τα κλασσικά μέσα μεταφοράς έχει γίνει πια όλο και δυσκολότερη.

Ταυτόχρονα εξαπλώνεται διαρκώς το κίνημα των ανθρώπων που επιλέγουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για όσους λοιπόν επιθυμούν να κάνουν μέρος της ζωής τους την πράσινη μετακίνηση, υπάρχει το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Πρόκειται για μια  πρόταση μεταφοράς στην πόλη, με αναπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται οι άνθρωποι των αστικών και όχι μόνο κέντρων, και συνέβαλλε έτσι στην βελτίωση του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο:

•        συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου

•        δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα του παρκαρίσματος

•        βελτιώνει την φυσική κατάσταση

•        μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό

•        αλλά πάνω απ’ όλα δίνει την μοναδική αίσθηση της ελευθερίας, της χαράς και της συγκίνησης που προσφέρει το ποδήλατο

Όπως και στην περίπτωση ενός κλασσικού ποδηλάτου, το ηλεκτρικό ποδήλατο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς η χρήση του δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης ή ασφάλεια ενώ ο ποδηλάτης μπορεί να ελέγξει το επίπεδο της ηλεκτρικής υποβοήθησης που χρειάζεται, ελέγχοντας έτσι και το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλει ποδηλατώντας.

Τα πλεονεκτήματα στην υγεία είναι πολλά και τεκμηριωμένα επιστημονικά, αφού σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα άτομα που επιλέγουν το ηλεκτρικό ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο και καρδιοαγγειακά προβλήματα αλλά και ελαχιστοποίηση της πιθανότητας για κατάθλιψη. Επιπλέον, ωφελούνται από τη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, της κινητικότητας του σώματος και του συντονισμύ των μυών.

Η επιλογή της μετακίνησης με ηλεκτρικό ποδήλατο θα σας κοστίσει περίπου όσο το απλό περπάτημα, αφού μια φόρτιση κοστίζει περίπου 0,25€ και αρκεί για να σας μεταφέρει σε αποστάσεις έως και 70χλμ.

Φυσικά ότι κερδίζετε σε χρήματα δεν το χάνετε σε χρόνο: η μετακίνηση με το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι το ίδιο γρήγορη με το αυτοκίνητο, αφού η μέση ταχύτητα των δύο οχημάτων εντός πόλης δεν διαφέρει, αν συνυπολογίσουμε την κίνηση και τα φανάρια.

Το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι πολύ μικρότερο από αυτό ενός αυτοκίνητου ή μιας μηχανής.

Διαβάστε, επίσης,

Διαλέξτε το κατάλληλο ποδήλατο για το παιδί σας

Το ποδήλατο επικίνδυνο για το σπέρμα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΗ στάση 69 με τις παραλλαγές της
Επόμενο άρθροΤα αυγά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ