Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟμοιοπαθητικήΟμοιοπαθητική για τον αλκοολισμό

Ομοιοπαθητική για τον αλκοολισμό

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον αλκοολισμό

Ο αλκοολισμός είναι μια χρόνια, συχνά προοδευτική ασθένεια που μπορεί να αποβεί μοιραία. Ο όρος περιλαμβάνει την ενασχόληση με το αλκοόλ και τη διαταραχή στον έλεγχο κατανάλωσης αλκοόλ. Ο αλκοολισμός συνήθως περιλαμβάνει σωματική εξάρτηση από το αλκοόλ, από γενετικούς , ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό τον εθισμό.

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον αλκοολισμό

  • Nux vomica-Εμετικό

Το Nux vomica είναι η μεγάλη αντιαλκοολική θεραπεία. Αντιστοιχεί στον τρόμο, στην κεφαλαλγία, την άσχημη γεύση. Είναι ένα φάρμακο που πρέπει να δοθεί, ενώ ο ασθενής εξακολουθεί να είναι υπό την επήρεια του αλκοόλ ή σε οποιοδήποτε από τα στάδια του αλκοολισμού. Ένα άτομο που χρειάζεται αυτό το φάρμακο είναι νευρικό, οξύθυμο, ανυπόμονο, εύκολα προσβάλλεται, έχει υπερευαισθησία στο φως, τον ήχο, την αφή, και τις μυρωδιές. Έχει ρίγη, κράμπες, και πεπτικές διαταραχές, με επιθυμία να κάνει εμετό ή να αεριστεί αλλά δεν μπορεί. Το εμετικό είναι γνωστό για τις ευεργετικές του επιδράσεις στα οξέα ή χρόνια προβλήματα, που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

  • Hyoscyamus 

Στο τρομώδες παραλήρημα είναι ένα από τα πρώτα φάρμακα που ενδείκνυνται. Η αϋπνία είναι μια εξαιρετική ένδειξη. Το ξαφνικό γέλιο και το ξαφνικό κλάμα είναι ενδείξεις για τη χορήγηση αυτού του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

  • Cannabis indica-Κάνναβη 

Μια πολύ αξιόπιστη λύση στον αλκοολισμό.

  • Opium

Ενδείκνυνται γι αυτούς που βλέπουν φαντάσματα, ο ύπνος τους είναι ανήσυχος, και ροχαλίζουν.

  • Sulfuric acid-Θειικόοξύ

Αυτή είναι η θεραπεία για το χρόνιο αλκοολισμό. Αυτοί δεν μπορούν να πιουν νερό, εκτός εάν είναι αλκοόλ.

  • Tartarus emeticus

Το Tartarus emeticus μπορεί να είναι χρήσιμο όταν υπάρχουν γαστρεντερικές διαταραχές.

  • Aconitum napellus

Αν το άτομο είναι πολύ φοβισμένοι, ενώ προσπαθεί να κάνει αποτοξίνωση από το αλκοόλ, αυτή η θεραπεία μπορεί να ενδείκνυται. Μπορεί να υπάρχει έντονο αίσθημα παλμών, το οποίο μπορεί να κάνει το άτομο ακόμη πιο φοβισμένο και ανήσυχο.

  • Arsenicum album

Ένα άτομο που αισθάνεται εξαντλημένο και εξαιρετικά ψυχρό, αλλά έχει άγχος και κινείται αδιάκοπα και νιώθει φοβισμένο και μόνο μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το φάρμακο.

  • Aurum metallicum

Αυτή η θεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη κατά τη διαδικασία απόσυρσης, ειδικά για τα άτομα που αισθάνονται αηδία με τον εαυτό τους, πιστεύουν ότι έχουν αποτύχει στη ζωή, ή έχουν γίνει κατάθλιψη και απελπισία. Τα άτομα που έχουν βρει την εργασία ως διέξοδο από τον εθισμό στο αλκοόλ ή άλλες εθιστικές ουσίες είναι ιδιαίτερα πιθανό να ανταποκριθούν στο Aurum.

  • Carbo vegetabilis

Όταν τα στερητικά συμπτώματα περιλαμβάνουν τη κόπωση και την εξάντληση, και οι πάσχοντες έχουν πολλά αέρια και ρεψίματα, αυτή η θεραπεία μπορεί να φέρει ανακούφιση. Το άτομο μπορεί να αισθάνεται αδύναμο και πολύ κρύο (κυρίως στα άκρα), αλλά εξακολουθεί να έχει μια λαχτάρα για φρέσκο αέρα. Αυτή η θεραπεία είναι συχνά χρήσιμη για την ανάκτηση της ενέργειας μετά από μακροχρόνιες ασθένειες ή προβλήματα υγείας.

  • Chamomilla-Χαμομήλι

Εάν ένα άτομο είναι υπερευαίσθητο και ευερέθιστο και θυμωμένο, αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Το άτομο θα αισθάνεται χειρότερα από τη θερμότητα και χειρότερα το βράδυ. Η ανακούφιση από την κίνηση είναι μια ισχυρή ένδειξη για Chamomilla.

  • Coffea Cruda

Αυτή η θεραπεία είναι συχνά χρήσιμη όταν το μυαλό ενός ατόμου είναι ενεργό και ευερέθιστο. Η αϋπνία είναι ένα συχνό πρόβλημα. Το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στο θόρυβο ή οποιαδήποτε απόσπαση της προσοχής. Νευραλγικοί πόνοι ή πονοκέφαλος συνυπάρχουν και μπορεί να ανακουφίσει και τις κρυάδες.

  • Staphysagria

Αυτή η θεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη για ένα άτομο που είχε άσχημα βιώματα στην παιδική ηλικία, με βαθιά καταπιεσμένα συναισθήματα, και στη συνέχεια στράφηκε στο αλκοόλ. Συνήθως, ο πάσχων είναι πράος και εγκάρδιος, και πολύ ευαίσθητος στην ταπείνωση ή είναι αμήχανος. Η Staphysagria μπορεί να βοηθήσει ένα να βρει την ισορροπία του, χωρίς να καταστέλλει τα συναισθήματά του.

Επιλέξτε τη λύση που ταιριάζει περισσότερο με τα συμπτώματά σας.

Σε αυτοθεραπεία είναι κατάλληλη, επιλέξτε μια χαμηλότερη δραστικότητα (6Χ, 6C, 12X, 12C, 30X, ή 30C).

Οι οδηγίες χρήσης, συνήθως, αναγράφονται στην ετικέτα.

Πάρτε μία δόση και περιμένετε μια απάντηση. Αν δείτε βελτίωση περιμένετε να δράσει η θεραπεία. Αν δεν υπάρχει βελτίωση πάρτε άλλη δόση. Η συχνότητα της δοσολογίας ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση και το άτομο. Μερικές φορές μια δόση μπορεί να απαιτείται  αρκετές φορές την ημέρα ή σε άλλες περιπτώσεις μια δόση την ημέρα είναι επαρκής.

Εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, επιλέξτε μια διαφορετική λύση.

Διαβάστε, επίσης,

Η ασπιρίνη προστατεύει το συκώτι

Βοηθάει το αλκοόλ στον ύπνο;

Υπάρχει αντίδοτο για το αλκοόλ

Βουπρενορφίνη για απεξάρτηση

Η γ-γλουταμυλική τρανσφεράση

Μυοκαρδίτιδα

Η φιναστερίδη κατά του αλκοολισμού

Το πολύ αλκοόλ είναι αιτία διαζυγίου

Όποιος έχει κατάθλιψη πίνει ή όποιος πίνει πέφτει σε κατάθλιψη;

Τεστ για να διαπιστώσετε αν κινδυνεύετε από τον αλκοολισμό

Οι τρανσαμινάσες αίματος

Πόσο πίνουν οι Έλληνες

Οξεία τοξική κατάσταση από αλκοόλ

Τρομώδες παραλήρημα

Αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια

Λόξυγγας

Σύνδρομο Korsakoff

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ