Αντιμετωπίστε το φούσκωμα και το πρήξιμο μετά το φαγητό
Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι πολύ ενοχλητικό και έχει σχέση με την κατάσταση του οργανισμού μας και του πεπτικού συστήματος, αλλά και με την ποιότητα και την ποσότητα των τροφών που καταναλώνουμε.
Το φούσκωμα συνοδεύεται με έντονο κοιλιακό πόνο, καούρες, αέρια, αίσθημα βάρους, ναυτία, ερυγές, ταχυκαρδία κ.ά.
Πώς να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα και το πρήξιμο στη κοιλιά μετά το φαγητό
- Το καλό μάσημα των τροφών, το άφθονο νερό, το περπάτημα μετά το φαγητό και τα ροφήματα από βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν.
- Επίσης, η αποφυγή τροφών που φουσκώνουν, όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα όσπρια, οι αγκινάρες, το γάλα, η μπύρα και τα ανθρακούχα ποτά θα πρέπει να αποφεύγονται.
- Τα μικρά και συχνά γεύματα και η μείωση του αλατιού μπορεί να βοηθήσουν.
- Τα φάρμακα που παίρνουν οι περισσότεροι για το φούσκωμα μετά το φαγητό είναι τα αντιόξινα που είναι φάρμακα που περιέχουν υδροξείδιο του αργιλίου και μαγνησίου, αλλά δυστυχώς εμποδίζουν και καθυστερούν την πέψη.
- Η σιμεθικόνη είναι ένας από του στόματος χορηγούμενος παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη μείωση του φουσκώματος, τη δυσφορία ή τον πόνο που προκαλείται από υπερβολικά αέρια – κυρίως αέρας που καταπίνεται, με μικρές ποσότητες υδρογόνου και μεθανίου και υπάρχει στο στομάχι ή στο έντερο.
Η σιμεθικόνη είναι ένα μίγμα πολυδιμεθυλοσιλοξάνης και ενυδατωμένης πυριτικής πηκτής.
Η σιμεθικόνη μειώνει την επιφανειακή τάση των φυσαλίδων αερίων και σχηματίζοννται μεγαλύτερες φυσαλίδες στο στομάχι που μπορεί να περάσουν ευκολότερα. Η σιμεθικόνη δεν μειώνει και δεν εμποδίζει τον σχηματισμό αερίου στον πεπτικό σωλήνα, αλλά αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο εξέρχονται τα αέρια από το σώμα. Η σιμεθικόνη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλείται από τα αέρια στο έντερο.
Η σιμεθικόνη δεν απορροφάται από το σώμα στην κυκλοφορία του αίματος, και επομένως θεωρείται σχετικά ασφαλής.
Η χρήση σιμεθικόνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αερίων κατά την διάρκεια και των υπερήχων της κοιλίας.
Η σιμεθικόνη χρησιμοποιείται σε ορισμένα απορρυπαντικά και άλλα βιομηχανικά προϊόντα όταν ο αφρισμός είναι ανεπιθύμητος. Η σιμεθικόνη χρησιμοποιείται, επίσης, στη διαδικασία της ζύμωσης για να μειωθεί η διάτμηση των πρωτεϊνών με ανάδευση.
Οι συνηθέστερες δυσμενείς επιδράσεις της σιμεθικόνης είναι τα γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως ήπια διάρροια, ναυτία, παλινδρόμηση, και έμετος.
Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το φούσκωμα μετά το φαγητό
Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό
Διαβάστε, επίσης,
Απώλεια βάρους για όσους έχουν δυσανεξία στις τροφές
Οι βιταμίνες για τον πεπτικό σωλήνα
Λαχανικά ανάλογα με τις ανάγκες σας
Η αποτελεσματικότερη θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα
Σύνδροµο δυσαπορρόφησης εντέρου
Φυτικός άνθρακας για τα φουσκώματα
Μήπως έχετε ακράτεια κοπράνων;
Όταν κάποιος δεν μπορεί να καταναλώσει γαλακτοκομικά
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την Αχιλλαία
Τα επικίνδυνα φαγητά για τις καούρες
Πώς θα καταλάβετε την εντερική απόφραξη
www.emedi.gr