Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΔυναμικό ξεκίνημα της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο

Δυναμικό ξεκίνημα της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο

Η αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού θεραπεύει τον καρκίνο

 

Ο συνδυασμός  PV-10 και ενός αναστολέα σημείου ελέγχου ενισχύει την υποχώρηση του όγκου σε μελάνωμα.

Ο συνδυασμός (IL) PV-10 με αναστολείς σημείων ελέγχου του κυτταρικού κύκλου τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί μεγάλη υποχώρηση του μελανώματος σε ποντίκια και παρατηρείται και αυξημένη δραστικότητα των Τ κυττάρων.

Σε μια προηγούμενη κλινική δοκιμή φάσης 2, η έγχυση IL PV-10 στις καρκινικές αλλοιώσεις ασθενών σταδίου ΙΙΙ και IV με μελάνωμα, με νόσο ανθεκτική σε προηγούμενες θεραπείες, έδειξε συνολικό ποσοστό ανταπόκρισης 51% και ποσοστό πλήρους ανταπόκρισης 26% στις βλάβες. Οι αποκρίσεις βρέθηκαν να εξαρτώνται από τον όγκο της νόσου, και πλήρης απόκριση επιτεύχθηκε στο 50% των ασθενών που πήραν PV-10 ενέσεις.

Το PV-10, είναι ένα διάλυμα Rose Bengal 10% που χρησιμοποιήθηκε αρχικά σαν ένας παράγοντας για τη χρώση νεκρωτικού ιστού στον κερατοειδή και για να διαγνώσει την ηπατική δυσλειτουργία, αλλά τώρα χρησιμοποιείται για να στοχεύει και να καταστρέφει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα.

Η ipilimumab είναι το πρώτο στην κατηγορία του, καινοτόμο, πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που συνδέεται και αναστέλλει εκλεκτικά το κυτταροτοξικό Τ λεμφοκυτταρικό αντιγόνο-4 (CTLA-4), το οποίο είναι θεμελιώδες στη ρύθμιση της φυσικής ανοσολογικής απάντησης. Η ιπιλιμουμάμπη  δρα ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση των Τ κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να επιτρέπεται στις φυσικές άμυνες του οργανισμού να καταπολεμούν αποτελεσματικότερα τη νόσο στοχεύοντας και καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα.

Στη νέα έρευνα ο στόχος ήταν να διερευνήσει εάν ο συνδυασμός PV-10 με αναστολείς του σημείου ελέγχου θα ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση.

Η ομάδα ερεύνησε τους αναστολείς αντι-CTLA, και τους αναστολείς σημείου  ελέγχου δεύτερης γενιάς αντι-PD-1 και αντι-PD-L1. Σε ποντικούς κυτταρικές σειρές μελανώματος εμφυτεύθηκαν στη μία πλευρά, και στη συνέχεια επτά έως 14 ημέρες αργότερα υποβλήθηκαν σε ένεση της με IL PV-10 σε αυτούς τους όγκους, και τρεις μέρες αργότερα έλαβαν ενδοπεριτοναϊκές ενέσεις αντι-CTLA-4, αντι-PD-1 ή αντι-PD-L1 αντισωμάτων, κάθε τρεις ημέρες. Επιπλέον, φωσφορικό ρυθμιστικό αλατούχο διάλυμα (PBS) χρησιμοποιήθηκε για το PV-10, και NrlgG (ένα μη αντιδραστικό αντίσωμα) για τους αναστολείς του σημείου ελέγχου. Μετά την αγωγή στους ποντικούς μετρήθηκε ο όγκος σε διαφορετικά χρονικά σημεία και τα επίπεδα της ιντερφερόνης γάμμα (ένα υποκατάστατο για την αντιδραστικότητα των Τ κυττάρων). Σε μια άλλη ομάδα ποντικών που πήραν αγωγή με αντι-PD-L1, ΟΙ κυτταρικές σειρές μελανώματος ενέθηκαν σε αμφότερες τις πλευρές, αλλά μόνο η δεξιά πλευρά έλαβε και PV-10. Οι ποντικοί που έλαβαν ένεση με PV-10 και αντι-PD-L1 είχαν σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του όγκου σε σύγκριση με τα ποντίκια που πήραν μόνο τον έναν παράγοντα. Επιπλέον, τα Τ κύτταρα που απομονώθηκαν από τους σπλήνες ποντικών που τους  εγχύθηκε τόσο PV-10 όσο και αντι-PD-L1 παρήγαγαν περισσότερο ιντερφερόνη γάμμα σε σύγκριση με τις άλλες τρεις ομάδες και υπήρξε μια σημαντική μείωση στην ανάπτυξη του όγκου σε σύγκριση με τα ποντίκια που έλαβαν αντι-PD-1 μόνο. Για ποντικούς που πήραν μόνο αντι-CTLA-4 υπήρχε μια τάση για αυξημένη απόκριση, αλλά δεν ήταν στατιστικά σημαντική.

Αυτή η μελέτη υποστηρίζει τη συνδυαστική θεραπεία με ένεση IL PV-10 και αναστολείς του σημείου ελέγχου του κυτταρικού κύκλου για να βελτιωθεί η συστηματική ανοσολογική απόκριση.

Στη συνέχεια,  η ομάδα σχεδιάζει να διερευνήσει τους τύπους των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που απελευθερώνεται στα σημεία του καρκίνου.

Η μελέτη φάσης 1 του συνδυασμού σε ανθρώπους θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015. 

Μόνο οι φυσικές ανοσοθεραπείες πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ιντερλευκίνες

Ιντερφερόνες

Οι κυτοκίνες και οι χημειοκίνες στη θεραπεία του καρκίνου

Κυτταρική ανοσία στον καρκίνο

Φαρμακοδυναμική στην ογκολογία

Μελάνωμα στο μάτι

Μελάνωμα

Η αγγειογένεση στον καρκίνο

Μακροφάγα και δενδριτικά κύτταρα εναντίον του καρκίνου

Kαταστροφή των καρκινικών κυττάρων με κυτταροτοξικούς μηχανισμούς

Ενεργοποιημένα από τη λεμφοκίνη κύτταρα φονείς

Τα κύτταρα που φυσικά φονεύουν τον καρκίνο

Καρκινικά αντιγόνα

Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο

Βιολογική θεραπεία του καρκίνου

Ιπιλιμουμάμπη για το μελάνωμα

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΕρυθροποιητίνη
Επόμενο άρθροΑντλίες μαστού για σίτιση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ